Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade u Port of Adria: Vaše uspješno poslovanje najbolji je demanti sumnji i osporavanja

Objavljeno: 06.09.2017. 20:22 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
 
 
  
 
  
  
  
Predsjednik Vlade Duško Marković ocijenio je danas u Port od Adria da je uspješno poslovanje ove kompanije najbolji demanti sumnji i osporavanja privatizacije ovog dijela nekadašnje jedinstvene Luke Bar.

„Znam kroz šta ste sve prošli od strane onih koji su osporavali ovu privatizaciju. Vaše uspješno poslovanje najbolji je odgovor na sumnje i osporavanja“ – rekao je predsjednik Vlade na sastanku sa rukovodstvom kompanije na čelu sa predsjednikom Upravnog odbora Global Ports Holding – koja je većinski vlasnik Port of Adria, i potpredsjednikom UO Port of Adria Mehmetom Kutmanom.

Predsjednik Marković je rekao da je imati u Crnoj Gori kompaniju poput Port of Adria privilegija i to ne samo zbog njenog uspješnog poslovanja već i zbog transfera našoj zemlji prijeko potrebnih znanja i sposobnosti upravljanja našim resursima.

„Vaše prisustvo u Crnoj Gori pomaže nam da ta znanja osvojimo. Tu sam da podržim Vašu kompaniju i svaku drugu koja uspješno posluje. Jer svaka odgovorna vlada mora uraditi sve da stvori najbolji mogući ambijent za poslovanje i razvoj“ – rekao je predsjednik Vlade.

Rukovodstvo kompanije Port of Adria upoznalo je predsjednika Vlade sa detaljima poslovanja navodeći, među ostalim, da je u okviru privatizacije isplaćeno 6,5 miliona eura otpremnina nekadašnjim radnicima pri čemu je prosječno isplaćeno neto 24.000 eura po zaposlenom. Navedeno je da je kompanija Port of Adria startovala sa 419 eura prosječne neto plate da bi danas prosječna zarada dostigla 605 eura, te da je završeno 11 od 12 investicija predviđenih privatizacijom što je našoj zemlji donijelo do sada 11,5 miliona eura. Rukovodstvo Port of Adria je posebno istaklo činjenicu da je u sjedištu kompanije Global Ports Holding obučavano 15 mladića i djevojaka iz Crne Gore koji sada čine veći dio rukovodstva kompanije Port of Adria pored troje zaposlenika iz Turske.

Predsjednik UO Global Ports Holding posebno se zahvalio predsjedniku Vlade Crne Gore na ličnom angažmanu zahvaljujući kojem su u proteklom periodu prevladani neki raniji izazovi.

Global Investment Holdings bavi se još i energetikom, turizmom i hotelijerstvom, nekretninama i upravljanjem imovinom.

Global Ports Holding je izrazio ozbiljno interesovanje za širenje poslovanja u našoj zemlji i to ulaganjem u svim oblastima iz portfolija – turizmu, energetici i hotelijerstvu.

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
 
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković i predsjednik UO Global Ports Holding Mehmet Kutman su nakon razgovora na terminalu Port of Adria pustili, u prisustvu ambasadora Republike Turske u Crnoj Gori Serhata Galipa, u pogon moderni kontejnerski kran marke Libeherr tip P137 WS L Super.

Predsjednik Marković je tom prilikom rekao da je dalje unapređenje investicionog ambijenta kako za domaće tako i za strane investitore jednostavna formula uspjeha Crne Gore.

Razgovorima je prisustvovao i ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković.
 
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
 
Youtube link: https://youtu.be/Oucl5zbSsIQ                            Youtube link: https://youtu.be/WltHdHinT_Y
 
      
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?