Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе у Порт оф Адриа: Ваше успјешно пословање најбољи је деманти сумњи и оспоравања

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
 
 
  
 
  
  
  
Предсједник Владе Душко Марковић оцијенио је данас у Порт од Адриа да је успјешно пословање ове компаније најбољи деманти сумњи и оспоравања приватизације овог дијела некадашње јединствене Луке Бар.

„Знам кроз шта сте све прошли од стране оних који су оспоравали ову приватизацију. Ваше успјешно пословање најбољи је одговор на сумње и оспоравања“ – рекао је предсједник Владе на састанку са руководством компаније на челу са предсједником Управног одбора Глобал Портс Холдинг – која је већински власник Порт оф Адриа, и потпредсједником УО Порт оф Адриа Мехметом Кутманом.

Предсједник Марковић је рекао да је имати у Црној Гори компанију попут Порт оф Адриа привилегија и то не само због њеног успјешног пословања већ и због трансфера нашој земљи пријеко потребних знања и способности управљања нашим ресурсима.

„Ваше присуство у Црној Гори помаже нам да та знања освојимо. Ту сам да подржим Вашу компанију и сваку другу која успјешно послује. Јер свака одговорна влада мора урадити све да створи најбољи могући амбијент за пословање и развој“ – рекао је предсједник Владе.

Руководство компаније Порт оф Адриа упознало је предсједника Владе са детаљима пословања наводећи, међу осталим, да је у оквиру приватизације исплаћено 6,5 милиона еура отпремнина некадашњим радницима при чему је просјечно исплаћено нето 24.000 еура по запосленом. Наведено је да је компанија Порт оф Адриа стартовала са 419 еура просјечне нето плате да би данас просјечна зарада достигла 605 еура, те да је завршено 11 од 12 инвестиција предвиђених приватизацијом што је нашој земљи донијело до сада 11,5 милиона еура. Руководство Порт оф Адриа је посебно истакло чињеницу да је у сједишту компаније Глобал Портс Холдинг обучавано 15 младића и дјевојака из Црне Горе који сада чине већи дио руководства компаније Порт оф Адриа поред троје запосленика из Турске.

Предсједник УО Глобал Портс Холдинг посебно се захвалио предсједнику Владе Црне Горе на личном ангажману захваљујући којем су у протеклом периоду превладани неки ранији изазови.

Глобал Инвестмент Холдингс бави се још и енергетиком, туризмом и хотелијерством, некретнинама и управљањем имовином.

Глобал Портс Холдинг је изразио озбиљно интересовање за ширење пословања у нашој земљи и то улагањем у свим областима из портфолија – туризму, енергетици и хотелијерству.

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
 
Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић и предсједник УО Глобал Портс Холдинг Мехмет Кутман су након разговора на терминалу Порт оф Адриа пустили, у присуству амбасадора Републике Турске у Црној Гори Серхата Галипа, у погон модерни контејнерски кран марке Либехерр тип П137 WС Л Супер.

Предсједник Марковић је том приликом рекао да је даље унапређење инвестиционог амбијента како за домаће тако и за стране инвеститоре једноставна формула успјеха Црне Горе.

Разговорима је присуствовао и министар саобраћаја и поморства Осман Нурковић.
 
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
 
Yоутубе линк: хттпс://yоуту.бе/Оуцл5збСсИQ                            Yоутубе линк: хттпс://yоуту.бе/WлтХдХинТ_Y
 
      
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?