Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer primio predstavike Deutsche Telekom Grupe: CG i DT zainteresovani za stratešku saradnju u digitalnoj ekonomiji

Objavljeno: 07.09.2017. 18:41 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
 
Predsjednik Vlade Duško Marković primio je predstavnike Deutsche Telekom Grupe na čelu sa članom Odbora Deutsche Telekoma za Evropu Srinijem Gopalanom.

Na sastanku je iskazano interesovanje Deutsche Telekoma za intenziviranje aktivnosti u Crnoj Gori u okviru digitalne ekonomije. Gospodin Gopalan je u tom kontekstu upoznao predsjednika Vlade sa projektima digitalne ekonomije koje je Deutsche Telekom Grupa izvela ili ih izvodi u više evropskih država.

Predsjednik Marković je rekao da je Vlada Crne Gore već sagledala potrebe ozbiljnih iskoraka na planu digitalne agende. Ocijenivši da digitalna ekonomija pruža neograničene mogućnosti razvoja i da ona može biti dodatni podsticaj za privredu, Premijer je iskazao zainteresovanost za saradnju sa DT Grupom, kao jednim od svjetskih lidera u ovoj oblasti. Predsjednik Vlade je rekao da je posebno bitnim smatra unapređenje digitalizacije javne uprave kao i projekte koji se odnose na mala i srednja preduzeća.

Zaključeno je da predstavnici Vlade Crne Gore i Deutsche Telekom Grupe u što kraćem razdoblju sagledaju konkretne mogućnosti za stratešku saradnju.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma Davor Tomašković, novi izvršni direktor Crnogorskog Telekoma Nikola Ljušev i direktor Direktorata za korporativne i pravne poslove Crnogorskog Telekoma Pavle Đurović.

Deutsche Telekom Grupa posluje u više od 50 država, zapošljava gotovo 220.000 ljudi i ostvaruje godišnji prihod od više od 73 milijarde eura.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?