Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер примио представике Деутсцхе Телеком Групе: ЦГ и ДТ заинтересовани за стратешку сарадњу у дигиталној економији

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
 
Предсједник Владе Душко Марковић примио је представнике Деутсцхе Телеком Групе на челу са чланом Одбора Деутсцхе Телекома за Европу Сринијем Гопаланом.

На састанку је исказано интересовање Деутсцхе Телекома за интензивирање активности у Црној Гори у оквиру дигиталне економије. Господин Гопалан је у том контексту упознао предсједника Владе са пројектима дигиталне економије које је Деутсцхе Телеком Група извела или их изводи у више европских држава.

Предсједник Марковић је рекао да је Влада Црне Горе већ сагледала потребе озбиљних искорака на плану дигиталне агенде. Оцијенивши да дигитална економија пружа неограничене могућности развоја и да она може бити додатни подстицај за привреду, Премијер је исказао заинтересованост за сарадњу са ДТ Групом, као једним од свјетских лидера у овој области. Предсједник Владе је рекао да је посебно битним сматра унапређење дигитализације јавне управе као и пројекте који се односе на мала и средња предузећа.

Закључено је да представници Владе Црне Горе и Деутсцхе Телеком Групе у што краћем раздобљу сагледају конкретне могућности за стратешку сарадњу.

Састанку су присуствовали и предсједник Управе Хрватског Телекома Давор Томашковић, нови извршни директор Црногорског Телекома Никола Љушев и директор Директората за корпоративне и правне послове Црногорског Телекома Павле Ђуровић.

Деутсцхе Телеком Група послује у више од 50 држава, запошљава готово 220.000 људи и остварује годишњи приход од више од 73 милијарде еура.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?