Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer primio predsjednika ERF Mihaela Viderera: Podrška Crnoj Gori kao suorganizatoru ženskog EURO 2022.

Objavljeno: 07.09.2017. 20:32 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
 
 
Predsjednik Vlade Duško Marković primio je u četvrtak predsjednika Evropske rukometne federacije (ERF) Mihaela Viderera.

Na sastanku je postignuta saglasnost da Crna Gora, kao država koja u kontinuitetu bilježi vrhunske rezultate u rukometu, treba da se kandiduje kao suorganizator Evropskog prvenstva u rukometu za žene 2022. godine.

Predsjednik Vlade je informisao gosta o politici Vlade koja podrazumijeva dodatne podsticaje za razvoj sporta posebno za sportove, klubove i pojedince koji ostvaruju vrhunske rezultate.

Ministar sporta Nikola Janović upoznao je predsejdnika ERF sa temeljnim opredjeljenjima Ministarstva sporta – sistemskim radom sa djecom i daljoj afirmaciji reprezentativnog sporta.

Predsjednik ERF izrazio je zadovoljstvo boravkom u Crnoj Gori odajući posebno priznanje uspjesima naših sportista.

Crna Gora, Slovenija i Makedonija informisale su krajem avgusta Evropsku rukometnu federaciju da namjeravaju da se kandiduju za zajedničku organizaciju ženskog EURA 2022.

Sastanku je prisustvovao i potpredsjednik Evropske rukometne federacije Predrag Bošković.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?