Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SKOPLJE – Premijer Marković na konferenciji za medije: Intenzivni susreti najbolji način da ostvarimo zajednički cilj: miran i prosperitetan život naših građana

Objavljeno: 17.10.2017. 23:20 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Video: Obraćanje predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića na konferenciji za medije

Fotografije: Zajednička konferencija za medije predsjednika vlada CG, Albanije, BiH i R. Makedonije (21.3 MB) 

Nakon Samita 100 poslovnih lidera Jugoistočne Evrope u Skoplju, održana je zajednička konferencija za medije na kojoj su govorili premijeri Zoran Zaev, Duško Marković, Edi Rama i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić.

Zahvalivši premijerima na učešću, domaćin Zoran Zaev je istakao da je na Samitu izražena snažna podrška privrednicima i poslovnoj zajednici cijelog regiona, te da biznis sektor predstavlja značajan resurs u dostizanju standarda Evropske unije, kao i da su ovakve inicijative i susreti prilika da se mnogo uradi.

Transkript izjave predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića na zajedničkoj konferenciji

„Prije svega, koristim priliku da još jednom zahvalim našem domaćinu, premijeru Zaevu, na toplom gostoprimstvu, ovdje u Skoplju. I tokom jučerašnje bilateralne posjete, i tokom današnjeg dana.

Uvjeren sam da je sve ovo još jedna potvrda napretka sveukupnih odnosa u regionu Zapadnog Balkana. Kao što vidite, podsjetiću još jednom, danas smo ovdje četvorica premijera, i upravo smo se podsjetili da je samo tokom posljednjih šest mjeseci ovo već peti put zaredom da se mi sastajemo i srijećemo - i u Evropi, u Briselu ili Trstu, ali sve češće i u našem regionu – od Podgorice, preko Drača pa evo do Skoplja.

I dalje ćemo snažno podržavati ovu novu praksu direktnih razgovora i intenzivnih susreta lidera država regiona, jer vjerujem da je to najbolji način da izbjegnemo nerazumijevanja, da ojačamo međusobno povjerenje, i na kraju – da ostvarimo ključni zajednički cilj, a to je miran i prosperitetan život svih naših građana.

Ovo je, naravno bila i prilika da razmijenimo mišljenja i ideje sa jednim brojem uspješnih privrednika iz regiona. Bila je to vrlo korisna razmjena mišljenja, nadam se obostrano, a za mene sasvim sigurno. Ono na šta sam ja ukazao jeste opredjeljenje Vlade Crne Gore da snažno podrži strane investitore jer smo svjesni da bez njihovog novca, ali jos i više znanja i iskustva, ne mozemo ubrzati rast naše ekonomije.

Istovremeno, punu pažnju posvetićemo i uspješnim privrednicima iz naše zemlje, njihovim biznis idejama i ulaganjima. Smatramo to jednako važnim za našu ekonomiju. I konačno, saglasili smo se da cio region ukupno, a i svaka zemlja pojedinačno, najveću korist od stranih investitora ima ako i njihove biznise uvežemo u regionalni okvir.

Vjerujem da zaista napredujemo u dobrom pravcu i sa realnim optimizmom gledam na perspektive rasta naših ekonomija, takođe i na evropsku i evroatlansku perspektivu svih aspiranata na članstvo u NATO i Evropsku uniju iz regiona, čemu će Crna Gora davati i dalje snažnu podršku“.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?