Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

СКОПЉЕ – Премијер Марковић на конференцији за медије: Интензивни сусрети најбољи начин да остваримо заједнички циљ: миран и просперитетан живот наших грађана

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Видео: Обраћање предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића на конференцији за медије

Фотографије: Заједничка конференција за медије предсједника влада ЦГ, Албаније, БиХ и Р. Македоније (21.3 МБ) 

Након Самита 100 пословних лидера Југоисточне Европе у Скопљу, одржана је заједничка конференција за медије на којој су говорили премијери Зоран Заев, Душко Марковић, Еди Рама и предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић.

Захваливши премијерима на учешћу, домаћин Зоран Заев је истакао да је на Самиту изражена снажна подршка привредницима и пословној заједници цијелог региона, те да бизнис сектор представља значајан ресурс у достизању стандарда Европске уније, као и да су овакве иницијативе и сусрети прилика да се много уради.

Транскрипт изјаве предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића на заједничкој конференцији

„Прије свега, користим прилику да још једном захвалим нашем домаћину, премијеру Заеву, на топлом гостопримству, овдје у Скопљу. И током јучерашње билатералне посјете, и током данашњег дана.

Увјерен сам да је све ово још једна потврда напретка свеукупних односа у региону Западног Балкана. Као што видите, подсјетићу још једном, данас смо овдје четворица премијера, и управо смо се подсјетили да је само током посљедњих шест мјесеци ово већ пети пут заредом да се ми састајемо и сријећемо - и у Европи, у Бриселу или Трсту, али све чешће и у нашем региону – од Подгорице, преко Драча па ево до Скопља.

И даље ћемо снажно подржавати ову нову праксу директних разговора и интензивних сусрета лидера држава региона, јер вјерујем да је то најбољи начин да избјегнемо неразумијевања, да ојачамо међусобно повјерење, и на крају – да остваримо кључни заједнички циљ, а то је миран и просперитетан живот свих наших грађана.

Ово је, наравно била и прилика да размијенимо мишљења и идеје са једним бројем успјешних привредника из региона. Била је то врло корисна размјена мишљења, надам се обострано, а за мене сасвим сигурно. Оно на шта сам ја указао јесте опредјељење Владе Црне Горе да снажно подржи стране инвеститоре јер смо свјесни да без њиховог новца, али јос и више знања и искуства, не моземо убрзати раст наше економије.

Истовремено, пуну пажњу посветићемо и успјешним привредницима из наше земље, њиховим бизнис идејама и улагањима. Сматрамо то једнако важним за нашу економију. И коначно, сагласили смо се да цио регион укупно, а и свака земља појединачно, највећу корист од страних инвеститора има ако и њихове бизнисе увежемо у регионални оквир.

Вјерујем да заиста напредујемо у добром правцу и са реалним оптимизмом гледам на перспективе раста наших економија, такође и на европску и евроатланску перспективу свих аспираната на чланство у НАТО и Европску унију из региона, чему ће Црна Гора давати и даље снажну подршку“.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?