Мања слова Већа слова РСС

Најаве

16.08.2018

Премијер Душко Марковић у петак увече на свечаном пуштању у рад Хотела Цхеди на Луштици

16.08.2018

ДОПУНА НАЈАВЕ: Премијер Марковић сјутра у званичној посјети СР Њемачкој на позив канцеларке Меркел

12.08.2018

Министарка Дамјановић и директор КЦЦГ на састанку у Цириху са представницима Швајцарске фондације

10.08.2018

Премијер Марковић у идући петак у званичној посјети СР Њемачкој на позив канцеларке Ангеле Меркел

31.07.2018

Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић сјутра у званичној посјети Републици Србији

26.07.2018

У петак ИИИ сједница Савјета за конкурентност

26.07.2018

ДОПУНА НАЈАВЕ: Материјал са 87. сједнице Владе и конференција за медије након сједнице

26.07.2018

Представљање резултата јавног позива за подршку преради у оквиру великог ИПАРД програма

25.07.2018

У четвртак, 26. јула 87. сједница Владе ЦГ

25.07.2018

Премијер Марковић данас на редовној координацији са руководиоцима инспекцијских органа

Питајте Владу

Пажин – Јурова: Правосудна сарадња Црне Горе и ЕУ важна карика преговарачког процеса

Пажин – Јурова: Правосудна сарадња Црне Горе и ЕУ важна карика преговарачког процеса
Датум објаве 26.10.2017 14:27 | Аутор Кабинет потпредсједника Владе

Испис Штампај страницу


Видео: Састанак потпредсједника Владе Зорана Пажина са европском комесарком за правосуђе, потрошаче и равноправност полова Вером Јуровом - кадрови

     
Потпредсједник Владе и министар правде Зоран Пажин данас је у Софији имао билатерални састанак са европском комесарком за правосуђе, потрошаче и равноправност полова Вером Јуровом.

Оцјењујући охрабрујућом све већу посвећеност Европске уније политици проширења, потпредсједник Пажин је информисао саговорницу о достигнућима Црне Горе у процесу јачања система правосудне сарадње у грађанским и кривичним стварима. Пажин је посебно истакао активности које се спроводе у односу на израду Нацрта закона о правосудној сарадњи у кривичним стварима са државама чланицама ЕУ, којим ће бити регулисана правосудна сарадња са државама чланицама када Црна Гора постане дио и овог клуба европских држава. Он је оцијенио да вјерује да ће и недавно именовање тужиоца испред Црне Горе у ЕУРОЈУСТ-у бити додатни допринос Црне Горе заједничкој борби против организованог и других видова криминала на европском континенту.

Европска комесара Јурова поздравила је досадашње активности које Црна Гора предузима у правцу снажења својих капацитета за међународну правосудну сарадњу. Она је оцијенила позитивним активности Европске уније и Црне Горе које се спроводе са циљем јачања међународне правне сарадње и интеграције наше државе у европске правосудне форуме. У том контексту Јурова се позитивно осврнула на досадашња залагања Црне Горе и саопштила да се ускоро може очекивати приступање Црне Горе и Програму правде ЕУ, као једном од кључних програма за финансирање и укупну подршку активностима усмјереним ка јачању капацитета правосудних органа држава.

Саговорници су оцијенили да све интензивнија сарадња ЕУ и Црне Горе у области правосуђа отвара и нове могућности за јачање партнерства. У циљу одржавања адекватног степена комуникације и сарадње, потпредсједник Владе и министар правде Зоран Пажин упутио је европској комесарки Јуровој позив да посјети Црну Гору, што би била прилика и за потписивање Уговора о приступању Црне Горе Програму правде Европске уније.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ