Мања слова Већа слова РСС

Најаве

23.05.2018

Министар Дармановић на састанку Савјета министара Јадранско-јонске иницијативе и ЕУСАИР у Италији

22.05.2018

Потпредсједник Владе Милутин Симовић отвориће фабрику за прераду дрвета на Биочу

21.05.2018

Премијер Душко Марковић обратиће се у уторак у Бечићима на отварају Форума То Бе Сецуре

18.05.2018

Предсједник Владе Душко Марковић приређује пријем поводом Дана независности

18.05.2018

Потпредсједник Симовић на првој министарској конференцији поводом Свјетског дана пчела – 20. маја

17.05.2018

Министар Бошковић од 17. до 19. маја на ГЛОБСЕЦ18 форуму у Братислави

17.05.2018

ДОПУНА НАЈАВЕ: Конференција за медије након 77. сједнице Владе ЦГ у 14:30

16.05.2018

У четвртак, 17. маја 77. сједница Владе ЦГ

16.05.2018

Премијер Марковић у четвртак и петак у Софији на Самиту ЕУ-ЗБ и на сесији Бечког економског форума

15.05.2018

Потпредсједник Симовић на Пословном форуму ЦГ и Војводине и Новосадском пољопривредном сајму

Питајте Владу

Пажин – Јурова: Правосудна сарадња Црне Горе и ЕУ важна карика преговарачког процеса

Пажин – Јурова: Правосудна сарадња Црне Горе и ЕУ важна карика преговарачког процеса
Датум објаве 26.10.2017 14:27 | Аутор Кабинет потпредсједника Владе

Испис Штампај страницу


Видео: Састанак потпредсједника Владе Зорана Пажина са европском комесарком за правосуђе, потрошаче и равноправност полова Вером Јуровом - кадрови

     
Потпредсједник Владе и министар правде Зоран Пажин данас је у Софији имао билатерални састанак са европском комесарком за правосуђе, потрошаче и равноправност полова Вером Јуровом.

Оцјењујући охрабрујућом све већу посвећеност Европске уније политици проширења, потпредсједник Пажин је информисао саговорницу о достигнућима Црне Горе у процесу јачања система правосудне сарадње у грађанским и кривичним стварима. Пажин је посебно истакао активности које се спроводе у односу на израду Нацрта закона о правосудној сарадњи у кривичним стварима са државама чланицама ЕУ, којим ће бити регулисана правосудна сарадња са државама чланицама када Црна Гора постане дио и овог клуба европских држава. Он је оцијенио да вјерује да ће и недавно именовање тужиоца испред Црне Горе у ЕУРОЈУСТ-у бити додатни допринос Црне Горе заједничкој борби против организованог и других видова криминала на европском континенту.

Европска комесара Јурова поздравила је досадашње активности које Црна Гора предузима у правцу снажења својих капацитета за међународну правосудну сарадњу. Она је оцијенила позитивним активности Европске уније и Црне Горе које се спроводе са циљем јачања међународне правне сарадње и интеграције наше државе у европске правосудне форуме. У том контексту Јурова се позитивно осврнула на досадашња залагања Црне Горе и саопштила да се ускоро може очекивати приступање Црне Горе и Програму правде ЕУ, као једном од кључних програма за финансирање и укупну подршку активностима усмјереним ка јачању капацитета правосудних органа држава.

Саговорници су оцијенили да све интензивнија сарадња ЕУ и Црне Горе у области правосуђа отвара и нове могућности за јачање партнерства. У циљу одржавања адекватног степена комуникације и сарадње, потпредсједник Владе и министар правде Зоран Пажин упутио је европској комесарки Јуровој позив да посјети Црну Гору, што би била прилика и за потписивање Уговора о приступању Црне Горе Програму правде Европске уније.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ