Мања слова Већа слова РСС

Најаве

21.02.2018

У четвртак, 22. фебруара 64. сједница Владе ЦГ

20.02.2018

Сјутра сједница Националног савјета за координацију и превенцију хроничних незаразних болести у ЦГ

19.02.2018

Предсједник Владе примиће у уторак регионалну директорицу СЗО за Европу

19.02.2018

В.Д министра вањских и европских послова Словачке Иван Корчок у уторак у посјети Црној Гори

19.02.2018

Министарство здравља домаћин Министарске конференције о имунизацији

16.02.2018

Министри Дармановић и Бошковић на Минхенској безбједносној конференцији

15.02.2018

У петак, 16. фебруара Посебна сједница Владе посвећена испуњавању обавеза ЦГ из Европске агенде

15.02.2018

Министар Дармановић на неформалном састанку министара вањских послова ЕУ у Софији

14.02.2018

Конститутивни састанак Мреже државних службеника за стратегијско планирање Црне Горе

13.02.2018

Предсједник Владе Душко Марковић у сриједу и четвртак у званичној посјети Косову

Питајте Владу

Пажин – Јурова: Правосудна сарадња Црне Горе и ЕУ важна карика преговарачког процеса

Пажин – Јурова: Правосудна сарадња Црне Горе и ЕУ важна карика преговарачког процеса
Датум објаве 26.10.2017 14:27 | Аутор Кабинет потпредсједника Владе

Испис Штампај страницу


Видео: Састанак потпредсједника Владе Зорана Пажина са европском комесарком за правосуђе, потрошаче и равноправност полова Вером Јуровом - кадрови

     
Потпредсједник Владе и министар правде Зоран Пажин данас је у Софији имао билатерални састанак са европском комесарком за правосуђе, потрошаче и равноправност полова Вером Јуровом.

Оцјењујући охрабрујућом све већу посвећеност Европске уније политици проширења, потпредсједник Пажин је информисао саговорницу о достигнућима Црне Горе у процесу јачања система правосудне сарадње у грађанским и кривичним стварима. Пажин је посебно истакао активности које се спроводе у односу на израду Нацрта закона о правосудној сарадњи у кривичним стварима са државама чланицама ЕУ, којим ће бити регулисана правосудна сарадња са државама чланицама када Црна Гора постане дио и овог клуба европских држава. Он је оцијенио да вјерује да ће и недавно именовање тужиоца испред Црне Горе у ЕУРОЈУСТ-у бити додатни допринос Црне Горе заједничкој борби против организованог и других видова криминала на европском континенту.

Европска комесара Јурова поздравила је досадашње активности које Црна Гора предузима у правцу снажења својих капацитета за међународну правосудну сарадњу. Она је оцијенила позитивним активности Европске уније и Црне Горе које се спроводе са циљем јачања међународне правне сарадње и интеграције наше државе у европске правосудне форуме. У том контексту Јурова се позитивно осврнула на досадашња залагања Црне Горе и саопштила да се ускоро може очекивати приступање Црне Горе и Програму правде ЕУ, као једном од кључних програма за финансирање и укупну подршку активностима усмјереним ка јачању капацитета правосудних органа држава.

Саговорници су оцијенили да све интензивнија сарадња ЕУ и Црне Горе у области правосуђа отвара и нове могућности за јачање партнерства. У циљу одржавања адекватног степена комуникације и сарадње, потпредсједник Владе и министар правде Зоран Пажин упутио је европској комесарки Јуровој позив да посјети Црну Гору, што би била прилика и за потписивање Уговора о приступању Црне Горе Програму правде Европске уније.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ