Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Пажин – Јурова: Правосудна сарадња Црне Горе и ЕУ важна карика преговарачког процеса

Објављено: 26.10.2017. 20:27 Аутор: Кабинет потпредсједника Владе Црне Горе
Видео: Састанак потпредсједника Владе Зорана Пажина са европском комесарком за правосуђе, потрошаче и равноправност полова Вером Јуровом - кадрови
     
Потпредсједник Владе и министар правде Зоран Пажин данас је у Софији имао билатерални састанак са европском комесарком за правосуђе, потрошаче и равноправност полова Вером Јуровом.

Оцјењујући охрабрујућом све већу посвећеност Европске уније политици проширења, потпредсједник Пажин је информисао саговорницу о достигнућима Црне Горе у процесу јачања система правосудне сарадње у грађанским и кривичним стварима. Пажин је посебно истакао активности које се спроводе у односу на израду Нацрта закона о правосудној сарадњи у кривичним стварима са државама чланицама ЕУ, којим ће бити регулисана правосудна сарадња са државама чланицама када Црна Гора постане дио и овог клуба европских држава. Он је оцијенио да вјерује да ће и недавно именовање тужиоца испред Црне Горе у ЕУРОЈУСТ-у бити додатни допринос Црне Горе заједничкој борби против организованог и других видова криминала на европском континенту.

Европска комесара Јурова поздравила је досадашње активности које Црна Гора предузима у правцу снажења својих капацитета за међународну правосудну сарадњу. Она је оцијенила позитивним активности Европске уније и Црне Горе које се спроводе са циљем јачања међународне правне сарадње и интеграције наше државе у европске правосудне форуме. У том контексту Јурова се позитивно осврнула на досадашња залагања Црне Горе и саопштила да се ускоро може очекивати приступање Црне Горе и Програму правде ЕУ, као једном од кључних програма за финансирање и укупну подршку активностима усмјереним ка јачању капацитета правосудних органа држава.

Саговорници су оцијенили да све интензивнија сарадња ЕУ и Црне Горе у области правосуђа отвара и нове могућности за јачање партнерства. У циљу одржавања адекватног степена комуникације и сарадње, потпредсједник Владе и министар правде Зоран Пажин упутио је европској комесарки Јуровој позив да посјети Црну Гору, што би била прилика и за потписивање Уговора о приступању Црне Горе Програму правде Европске уније.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?