Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer CG Duško Marković i potpredsjednica Vlade Albanije Senida Mesi dogovorili saradnju u valorizaciji Skadarskog jezera

Objavljeno: 02.11.2017. 21:16 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću

 

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković i zamjenica predsjednika Vlade Republike Albanije Senida Mesi zajednički su ocijenili da između dviju susjednih i prijateljskih država nema otvorenih pitanja, da se saradnja razvija u duhu dobrosusjedstva i razumijevanja i da su dvije vlade spremne da nizom konkretnih aktivnosti, među kojima je najznačajnija saradnja u valorizaciji Skadarskog jezera, daju kontinuirani doprines daljem unapređenju odnosa sa ciljem boljeg i kvalitetnijeg života građana obiju država.

Na sastanku održanom u četvrtak u Bečićima tokom međunarodne konferencije Privredne komore Crne Gore „Region nakon četiri godine Berlinskog procesa“ premijer Marković i vicepremijerka Mesi dogovorili su konkretne korake ka prevazilaženju izazova na toku granične rijeke Bojane i iskazali spremnost da pokrenu zajedničke aktivnosti na valorozaciji prije resursa Skadarskog jezera i rijeke Bojane.

Predsjednik Marković je saopštio da Crna Gora u potpunosti podržava evropske integracije Republike Albanije i da je spremna da na tom planu priži konkretan doprinos u ekspertskoj i drugoj pomoći.

„Mi želimo da Republika Albanija što prije počne pregovore za članstvo u Evropskoj uniji“ – rekao je premijer Marković.

Potpredsjednica Mesi je iskazala interesovanje svoje Vlade za crnogorska iskustva u valorizaciji turističkih resursa i privlačenju stranih investitora u toj oblasti ocijenivši da je Crna Gora tu ostvarila značajan napredak u odnosu na Albaniju.

Na sastanku koji je protekao u konstruktivnoj i prijateljskoj atmosferi bilo je riječi i o ranije dogovorenoj zajedničkoj sjednici vlada dviju država kao i o više drugih tema od interesa za obje zemlje.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?