Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер ЦГ Душко Марковић и потпредсједница Владе Албаније Сенида Меси договорили сарадњу у валоризацији Скадарског језера

Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću

 

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић и замјеница предсједника Владе Републике Албаније Сенида Меси заједнички су оцијенили да између двију сусједних и пријатељских држава нема отворених питања, да се сарадња развија у духу добросусједства и разумијевања и да су двије владе спремне да низом конкретних активности, међу којима је најзначајнија сарадња у валоризацији Скадарског језера, дају континуирани допринес даљем унапређењу односа са циљем бољег и квалитетнијег живота грађана обију држава.

На састанку одржаном у четвртак у Бечићима током међународне конференције Привредне коморе Црне Горе „Регион након четири године Берлинског процеса“ премијер Марковић и вицепремијерка Меси договорили су конкретне кораке ка превазилажењу изазова на току граничне ријеке Бојане и исказали спремност да покрену заједничке активности на валорозацији прије ресурса Скадарског језера и ријеке Бојане.

Предсједник Марковић је саопштио да Црна Гора у потпуности подржава европске интеграције Републике Албаније и да је спремна да на том плану прижи конкретан допринос у експертској и другој помоћи.

„Ми желимо да Република Албанија што прије почне преговоре за чланство у Европској унији“ – рекао је премијер Марковић.

Потпредсједница Меси је исказала интересовање своје Владе за црногорска искуства у валоризацији туристичких ресурса и привлачењу страних инвеститора у тој области оцијенивши да је Црна Гора ту остварила значајан напредак у односу на Албанију.

На састанку који је протекао у конструктивној и пријатељској атмосфери било је ријечи и о раније договореној заједничкој сједници влада двију држава као и о више других тема од интереса за обје земље.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?