Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana IV sjednica Nacionalne investicione komisije

Objavljeno: 08.11.2017. 23:46

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

   
Nacionalna investiciona komisija, kojom predsjedava predsjednik Vlade Duško Marković, na IV sjednici održanoj u srijedu razmotrila je i usvojila Informaciju o sprovedenim aktivnostima nakon ažuriranja Jedinstvene liste prioritetnih infrastrukturnih projekata sa Predlogom uže liste ključnih prioritetnih infrastrukturnih projekata i dala saglasnost na projekate predložene u okviru III poziva za sufinansiranje infrastrukturnih ulaganja.

Komisija je informisana da su shodno zaključcima Samita Zapadnobalkanske šestorke održanog u Trstu 12. jula ove godine zvanično odobrena bespovratna sredstva bilataralnih donatora u iznosu od devet milona eura kao i određeni iznos za podršku pripremi tehničke dokumentacije te da je ukupno Crnoj Gori dodijeljeno 16,4 miliona eura.

Sekrtarijat za razvojne projekte je informisao Nacionalnu investicionu komisiju da je u okviru XVIII poziva za tehničku pripremu u okviru projekata Crna Gora kandodovala dvije aplikacije čiji proces sprovode NIPAK kancelarija i Ministarstvo evropskih poslova. Takođe, Nacionalna investiciona komisija je dala saglasnost na četiri aplikacije koje su podnijete NIPAK kancelariji u okviru III poziva za investiciona ulaganja.

Na sjednici je predočen Nacrt uže liste projekata za koji se očekuje da bude finalizovan u I kvartalu 2018. godine

Članovi Nacionalne investicione komisije su podržali predlog da se razmotri uvrštavanje na Jedinstvenu listu projekat osnivanja Međunarodnog instituta za razvoj održivih tehnologija na prostoru Jugoistočne Evrope sa misijom „Nauka za mir“. Sekretarijat za razvojne projekte zadužen je da u tom cilju nastavi aktivnosti i da o rezultatima informiše Komisiju u prvom kvartalu 2018. godine.

SLUŽBA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?