Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана ИВ сједница Националне инвестиционе комисије

Објављено: 08.11.2017. 23:46

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

   
Национална инвестициона комисија, којом предсједава предсједник Владе Душко Марковић, на ИВ сједници одржаној у сриједу размотрила је и усвојила Информацију о спроведеним активностима након ажурирања Јединствене листе приоритетних инфраструктурних пројеката са Предлогом уже листе кључних приоритетних инфраструктурних пројеката и дала сагласност на пројекате предложене у оквиру ИИИ позива за суфинансирање инфраструктурних улагања.

Комисија је информисана да су сходно закључцима Самита Западнобалканске шесторке одржаног у Трсту 12. јула ове године званично одобрена бесповратна средства билатаралних донатора у износу од девет милона еура као и одређени износ за подршку припреми техничке документације те да је укупно Црној Гори додијељено 16,4 милиона еура.

Секртаријат за развојне пројекте је информисао Националну инвестициону комисију да је у оквиру XВИИИ позива за техничку припрему у оквиру пројеката Црна Гора кандодовала двије апликације чији процес спроводе НИПАК канцеларија и Министарство европских послова. Такође, Национална инвестициона комисија је дала сагласност на четири апликације које су поднијете НИПАК канцеларији у оквиру ИИИ позива за инвестициона улагања.

На сједници је предочен Нацрт уже листе пројеката за који се очекује да буде финализован у И кварталу 2018. године

Чланови Националне инвестиционе комисије су подржали предлог да се размотри уврштавање на Јединствену листу пројекат оснивања Међународног института за развој одрживих технологија на простору Југоисточне Европе са мисијом „Наука за мир“. Секретаријат за развојне пројекте задужен је да у том циљу настави активности и да о резултатима информише Комисију у првом кварталу 2018. године.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?