Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Simović uručio ključeve porodicama: Da je onda CG poklekla ne bi bila utočište izbjeglima i raseljenima

Objavljeno: 15.11.2017. 21:18 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

   
   

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović uručio je danas ključeve od stanova za 120 porodica Kampa Konik, koji su pripadnici najranjivije grupe stanovništa sa područja Konika.

Obrativši se prisutnima, potpredsjednik Simović je naglasio da Crna Gora ne bi bila mjesto za nove nade i utočišta, da je pravila političke kompromise radi kratkoročnih ciljeva, sa strukturama koje su imale neke druge vizije.
„Da smo poklekli na tom putu ili pravili političke kompromise radi kratkoročnih ciljeva, sa strukturama koje su imale neke druge vizije, Crna Gora ne bi bila mjesto nove nade i utočišta“- ocijenio je potpredsjednik Vlade.

Potpredsjednik Simović je rekao da je posebno zadovoljstvo biti dio početka novog života i vraćanja osmjeha i nade članovima porodica kojima je potrebna pomoć društva u rješavanju stambenog pitanja. On je podsjetio prisutne građane da je Crna Gora u bliskoj prošlosti, kao mnogo puta u svojoj istoriji, pokazala solidarnost, razumjevanje i nesebičnu spremnost da otvori vrata za sve nevoljnike kojima je pomoć bila potrebna, a koji su upravo u Crnoj Gori prepoznali svoj novi dom i novu nadu.

„Od kada se suočava sa izazovom zbrinjavanja izbjeglica, u Crnoj Gori je izgrađeno preko 1500 stambenih jedinica za potrebe ovih lica. Finansijsku podršku, za brojne projekte, je obezbjeđivala Vlada Crne Gore, nevladine organizacije, međunarodni partneri i donatori“ - rekao je potpredsjednik Vlade.

Porodicama koje su danas riješile stambeno pitanje, potpredsjednik Simović je čestitao u ime Vlade Crne Gore, i pozvao ih da od danas započnu novi život, u pozitivnom ozračju i okruženju, koji će biti motiv više da doprinose boljem životu svojih najmilijih i crnogorskom društvu kojem pripadaju.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   
Tekst obraćanja potpredsjednika Vlade Milutina Simovića povodom uručenja ključeva korisnicima stambenih jedinica na Koniku možete preuzeti ovdje.
   
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?