Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Симовић уручио кључеве породицама: Да је онда ЦГ поклекла не би била уточиште избјеглима и расељенима

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

   
   

Потпредсједник Владе Милутин Симовић уручио је данас кључеве од станова за 120 породица Кампа Коник, који су припадници најрањивије групе становништа са подручја Коника.

Обративши се присутнима, потпредсједник Симовић је нагласио да Црна Гора не би била мјесто за нове наде и уточишта, да је правила политичке компромисе ради краткорочних циљева, са структурама које су имале неке друге визије.
„Да смо поклекли на том путу или правили политичке компромисе ради краткорочних циљева, са структурама које су имале неке друге визије, Црна Гора не би била мјесто нове наде и уточишта“- оцијенио је потпредсједник Владе.

Потпредсједник Симовић је рекао да је посебно задовољство бити дио почетка новог живота и враћања осмјеха и наде члановима породица којима је потребна помоћ друштва у рјешавању стамбеног питања. Он је подсјетио присутне грађане да је Црна Гора у блиској прошлости, као много пута у својој историји, показала солидарност, разумјевање и несебичну спремност да отвори врата за све невољнике којима је помоћ била потребна, а који су управо у Црној Гори препознали свој нови дом и нову наду.

„Од када се суочава са изазовом збрињавања избјеглица, у Црној Гори је изграђено преко 1500 стамбених јединица за потребе ових лица. Финансијску подршку, за бројне пројекте, је обезбјеђивала Влада Црне Горе, невладине организације, међународни партнери и донатори“ - рекао је потпредсједник Владе.

Породицама које су данас ријешиле стамбено питање, потпредсједник Симовић је честитао у име Владе Црне Горе, и позвао их да од данас започну нови живот, у позитивном озрачју и окружењу, који ће бити мотив више да доприносе бољем животу својих најмилијих и црногорском друштву којем припадају.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   
Текст обраћања потпредсједника Владе Милутина Симовића поводом уручења кључева корисницима стамбених јединица на Конику можете преузети овдје.
   
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?