Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković na redovnom sastanku sa rukovodiocima organa inspekcije: Rezultati su dobri, od naredne godine koordinacija i rashodne strane budžeta

Objavljeno: 16.11.2017. 01:40 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću


Predsjednik Vlade Duško Marković ocijenio je danas na sastanku sa rukovodiocima organa inspekcije da je praksa redovnih koordinacija, uvedena na početku mandata 41. Vlade Crne Gore, dala dobre rezultate koji se ogledaju prije svega u povećanju naplate prihoda i većoj fiskalnoj disciplini i najavio da će od naredne godine slične redovne sastanke održavati i radi koordinacije rashodne strane budžeta.
   
Na sastanku kojem su prisustvovali direktori Poreske uprave Miomir M. Mugoša, Uprave carina Vladan Joković i Uprave za inspekcijski nadzor Alija Košuta kao i njihovi saradnici prezentirani su najnoviji podaci o prihodnoj strani budžeta iz nadležnosti inspekcijskih službi.

Poreska uprava je u oktobru naplatila 80.756.436,53 eura, 4.902.352,83 eura više nego u istom razdoblju prošle godine i 2.551.501,53 eura više od naplate planirane budžetom dok je u deset mjeseci 2017. naplaćeno oko 30 miliona eura više nego 2016. godine i oko 18 miliona eura iznad plana.

Uprava Carina je naplatila do kraja oktobra u bruto iznosu 576.056.687,41 eura, 82.342.764,19 eura više nego u istom razdoblju 2016. godine.

Uprava za inspekcijske poslove je u septembru i oktobru sprovela 9.678 inspekcijskih pregleda, utvrdila 3.000 nepravilnosti, izdala 1.307 prekršajnih naloga na ukupno 472.510 eura kazni, podnijela 152 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i 18 krivičnih prijava.

Predsjednik Vlade je izrazio zadovoljstvo rezultatima rada inspekcijskih službi i ukazao na potrebu daljeg unapređenja koordinacije državnih organa nadležnih za prihodnu stranu budžeta kako bi taj dio sistema funkcionisao u potpunom skladu sa potrebama društva i politikama Vlade. Premijer Duško Marković je najavio da će od naredne godine ustanoviti slične redovne sastanke radi koordinacije rashodne strane budžeta.

Sastanku su prisustvovali i ministri ekonomije i održivog razvoja i turizma Dragica Sekulić i Pavle Radulović i u ime Ministarstva finansija generalni direktor Direktorata za poreski i carinski sistem Novo Radović.
   
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?