Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић на редовном састанку са руководиоцима органа инспекције: Резултати су добри, од наредне године координација и расходне стране буџета

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću


Предсједник Владе Душко Марковић оцијенио је данас на састанку са руководиоцима органа инспекције да је пракса редовних координација, уведена на почетку мандата 41. Владе Црне Горе, дала добре резултате који се огледају прије свега у повећању наплате прихода и већој фискалној дисциплини и најавио да ће од наредне године сличне редовне састанке одржавати и ради координације расходне стране буџета.
   
На састанку којем су присуствовали директори Пореске управе Миомир М. Мугоша, Управе царина Владан Јоковић и Управе за инспекцијски надзор Алија Кошута као и њихови сарадници презентирани су најновији подаци о приходној страни буџета из надлежности инспекцијских служби.

Пореска управа је у октобру наплатила 80.756.436,53 еура, 4.902.352,83 еура више него у истом раздобљу прошле године и 2.551.501,53 еура више од наплате планиране буџетом док је у десет мјесеци 2017. наплаћено око 30 милиона еура више него 2016. године и око 18 милиона еура изнад плана.

Управа Царина је наплатила до краја октобра у бруто износу 576.056.687,41 еура, 82.342.764,19 еура више него у истом раздобљу 2016. године.

Управа за инспекцијске послове је у септембру и октобру спровела 9.678 инспекцијских прегледа, утврдила 3.000 неправилности, издала 1.307 прекршајних налога на укупно 472.510 еура казни, поднијела 152 захтјева за покретање прекршајног поступка и 18 кривичних пријава.

Предсједник Владе је изразио задовољство резултатима рада инспекцијских служби и указао на потребу даљег унапређења координације државних органа надлежних за приходну страну буџета како би тај дио система функционисао у потпуном складу са потребама друштва и политикама Владе. Премијер Душко Марковић је најавио да ће од наредне године установити сличне редовне састанке ради координације расходне стране буџета.

Састанку су присуствовали и министри економије и одрживог развоја и туризма Драгица Секулић и Павле Радуловић и у име Министарства финансија генерални директор Директората за порески и царински систем Ново Радовић.
   
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?