Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković razgovarao sa premijerom Estonije Jurijem Ratasom: Proširenje jedna od najvažnijih politika EU

Objavljeno: 27.11.2017. 23:51 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
     
       
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković i predsjednik Vlade Estonije, koja trenutno predsjedava Evropskom unijom, Juri Ratas (Jüri) saglasili su se o tome da je politika proširenja Evropske unije jedna od najvažnijih evropskih politika kao i da je ulazak Crne Gore u NATO značajan zbog povećanja broja država koje dijele politike odbrane i bezbjednosti.

Premijer Marković se, na sastanku održanom u ponedjeljak u Budimpešti u vrijeme Šestog samita Kine i 16 država Centralne i Istočne Evrope, zahvalio Estoniji na dosadašnjoj podršci evropskim integracijama Crne Gore.

„Politika proširenja Evropske unije na zemlje Zapadnog Balkana treba da bude jedna od najaktuelnijih evropskih politika jer je ona i pitanje ekonomije i razvoja, ali i stabilnosti regiona“ – ocijenio je premijer Crne Gore Duško Marković.

Predsjednik Vlade je ponovio da je naš interes dobra dinamika pristupnih preogovora.

Čestitavši našoj zemlji ulazak u NATO premijer Ratas je rekao da Estonija jednako podržava i proširenje EU.

„Obećavam da je Estonija, kao i uvijek, veoma pozitivna o politici proširenja jer želimo da vidimo Evropsku uniju koja će biti sve jača“ – rekao je premijer Ratas.

Predsjednici Vlada Crne Gore i Estonije zaključili su da dvije zemlje imaju širok prostor za jačanje saradnje pri čemu je izražen zajednički interes za prenos bogatih estonskih iskustava na polju digitalizacije i posebno cyber bezbjednosti.

Premijer Marković pozvao je predsjednika Vlade Estonije Jurija Ratasa da posjeti Crnu Goru.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
    
                
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?