Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић разговарао са премијером Естоније Јуријем Ратасом: Проширење једна од најважнијих политика ЕУ

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
     
       
Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић и предсједник Владе Естоније, која тренутно предсједава Европском унијом, Јури Ратас (Јüри) сагласили су се о томе да је политика проширења Европске уније једна од најважнијих европских политика као и да је улазак Црне Горе у НАТО значајан због повећања броја држава које дијеле политике одбране и безбједности.

Премијер Марковић се, на састанку одржаном у понедјељак у Будимпешти у вријеме Шестог самита Кине и 16 држава Централне и Источне Европе, захвалио Естонији на досадашњој подршци европским интеграцијама Црне Горе.

„Политика проширења Европске уније на земље Западног Балкана треба да буде једна од најактуелнијих европских политика јер је она и питање економије и развоја, али и стабилности региона“ – оцијенио је премијер Црне Горе Душко Марковић.

Предсједник Владе је поновио да је наш интерес добра динамика приступних преоговора.

Честитавши нашој земљи улазак у НАТО премијер Ратас је рекао да Естонија једнако подржава и проширење ЕУ.

„Обећавам да је Естонија, као и увијек, веома позитивна о политици проширења јер желимо да видимо Европску унију која ће бити све јача“ – рекао је премијер Ратас.

Предсједници Влада Црне Горе и Естоније закључили су да двије земље имају широк простор за јачање сарадње при чему је изражен заједнички интерес за пренос богатих естонских искустава на пољу дигитализације и посебно цyбер безбједности.

Премијер Марковић позвао је предсједника Владе Естоније Јурија Ратаса да посјети Црну Гору.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
    
                
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?