Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Nurković: Višestruka korist od Ugovora o saobraćajnoj zajednici

Objavljeno: 21.12.2017. 21:19 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Vlada je na današnjoj sjednici utvrdila Predlog zakona o potpisivanju Ugovora o osnivanju transportne zajednice. Ministar saobraćaja Osman Nurković je na današnjoj konferenciji za medije rekao da Ugovor o uspostavljanju transportne zajednice u regionu Zapadnog Balkana predstavlja najznačajniji dokument u budućem periodu koji je potpisan između EU i zemalja članica Jugoistočne Evrope.

Prevashodna korist ovog Ugovora, po riječima ministra Nurkovića je da regionalna saobraćajna mreža Zapadnog Balkana postaje produženi dio evropske saobraćajne mreže kao i da će se dobijena grant sredstva kroz agendu povezivanja Balkanske šestorke povećavati u narednom periodu. Do sada je državama u regionu dodijeljeno oko 550 miliona eura od čega 300 miliona za izgradnju infrastrukture.

Ovaj Ugovor je od velikog značaja za Crnu Goru i imaće višestruke pozitivne efekte u smislu stvaranja mogućnosti za dodatno ulaganje u regionu, povećanje konkurentnosti, podsticanje rasta i otvaranje novih radnih mjesta.

SLUŽBA ZA ODNOE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Youtube link izjave: https://youtu.be/UUxt8wK_miE
    

               
Youtube link odgovora na pitanja novinara: https://youtu.be/7k_TtPxuxp8

                              
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?