Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Нурковић: Вишеструка корист од Уговора о саобраћајној заједници

Влада је на данашњој сједници утврдила Предлог закона о потписивању Уговора о оснивању транспортне заједнице. Министар саобраћаја Осман Нурковић је на данашњој конференцији за медије рекао да Уговор о успостављању транспортне заједнице у региону Западног Балкана представља најзначајнији документ у будућем периоду који је потписан између ЕУ и земаља чланица Југоисточне Европе.

Превасходна корист овог Уговора, по ријечима министра Нурковића је да регионална саобраћајна мрежа Западног Балкана постаје продужени дио европске саобраћајне мреже као и да ће се добијена грант средства кроз агенду повезивања Балканске шесторке повећавати у наредном периоду. До сада је државама у региону додијељено око 550 милиона еура од чега 300 милиона за изградњу инфраструктуре.

Овај Уговор је од великог значаја за Црну Гору и имаће вишеструке позитивне ефекте у смислу стварања могућности за додатно улагање у региону, повећање конкурентности, подстицање раста и отварање нових радних мјеста.

СЛУЖБА ЗА ОДНОЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Yоутубе линк изјаве: хттпс://yоуту.бе/УУxт8wК_миЕ
    

               
Yоутубе линк одговора на питања новинара: хттпс://yоуту.бе/7к_ТтПxуxп8

                              
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?