Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

GD Direktorata za elektronsku upravu i informatičku bezbjednost Janković: Kroz jasno definisane strateške ciljeve CG teži ka bezbjednijem sajber prostoru

Objavljeno: 21.12.2017. 21:28 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Nova Strategija sajber bezbjednosti za 2018/21. godinu usvojena na današnjoj sjednici Vlade nastoji da uz jasno definisane strateške ciljeve razvije kompatibilan proces sa onim zemljama u kojima je oblast sajber bezbjednosti prilično razvijena (zemlje EU i NATO-a ) i time stvori preduslov za bezbjedniji sajber prostor u Crnoj Gori, rekla je generalna direktorica Direktorata za elektronsku upravu i informatičku bezbjednost Milica Janković u izjavi za javnost nakon sjednice.

„Ova Strategija nastoji da kroz jasno definisane strateške ciljeve razvije kompatibilan koncept sa zemljama koje su razvijene i u kojima je ova oblast prilično razvijena – to su zemlje EU i NATO- a i da tako stvorimo preduslov za jedan bezbjedniji prostor i ovdje u Crnoj Gori. Ti strateški ciljevi koji su dati u Strategiji realizuju se kroz trideset i dva indikatora uspjeha koji su jasno dati i definišu na neki način pravce djelovanja, koji će se kroz aspekte rokova i potrebnih resursa detaljnije razraditi u pratećim Akcionim planovima“- istakla je Janković.


SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

YOUTUBE: https://youtu.be/XhfsPwEL9xA




Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?