Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ГД Директората за електронску управу и информатичку безбједност Јанковић: Кроз јасно дефинисане стратешке циљеве ЦГ тежи ка безбједнијем сајбер простору

Нова Стратегија сајбер безбједности за 2018/21. годину усвојена на данашњој сједници Владе настоји да уз јасно дефинисане стратешке циљеве развије компатибилан процес са оним земљама у којима је област сајбер безбједности прилично развијена (земље ЕУ и НАТО-а ) и тиме створи предуслов за безбједнији сајбер простор у Црној Гори, рекла је генерална директорица Директората за електронску управу и информатичку безбједност Милица Јанковић у изјави за јавност након сједнице.

„Ова Стратегија настоји да кроз јасно дефинисане стратешке циљеве развије компатибилан концепт са земљама које су развијене и у којима је ова област прилично развијена – то су земље ЕУ и НАТО- а и да тако створимо предуслов за један безбједнији простор и овдје у Црној Гори. Ти стратешки циљеви који су дати у Стратегији реализују се кроз тридесет и два индикатора успјеха који су јасно дати и дефинишу на неки начин правце дјеловања, који ће се кроз аспекте рокова и потребних ресурса детаљније разрадити у пратећим Акционим плановима“- истакла је Јанковић.


СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

YОУТУБЕ: хттпс://yоуту.бе/XхфсПwЕЛ9xА




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?