Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković sa menadžmentom Iberostar Grupe: CG ove godine dobija dva nova prestižna rizorta koja podrazumijevaju otvaranje najmanje 450 novih radnih mjesta

Objavljeno: 29.01.2018. 21:52 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Predsjednik Vlade Duško Marković i predstavnici menadžmenta Iberostar Grupe saglasili su se na sastanku održanom u ponedjeljak da predstojeće otvaranje renoviranih kapaciteta ove turističke grupacije – Hotela Riviera u Njivicama i Vile Jadran u Perastu – predstavlja važan iskorak u obogaćivanju turističke ponude Crne Gore i značajno obogaćivanje ponude Iberostara.

Premijer je nakon obilaska gradilištâ Hotela Riviera i Vile Jadran konstatovao da radovi odlično napreduju i izrazio zadovoljstvo činjenicom da će naša zemlja već u ovogodišnjoj ljetnoj turističkoj sezoni nastupiti sa dva nova prestižna rizorta na Primorju – jednim sa četiri i jednim sa pet međunarodnih zvjezdica. Predsjednik Vlade je tom prilikom posebno istakao važnost otvaranja novih radnih mjesta koje ovi projekti podrazumijevaju kao i ukupno unapređenje kvaliteta i nivoa crnogorske turističke ponude.

Potpredsjednica Iberostar Grupe, kćerka vlasnika Iberostara Sabina Fluša (Fluxà), izjavila je nakon obilaska gradilišta da Iberostar Grupa, čije je sjedište na Majorki, u Španiji, i koja ima više od stotinu hotela u 18 država širom svijeta sada obogaćuje ponudu rizortima u Crnoj Gori koja je zasigurno jedna od njihovih najvažnijih destinacija u predstojećem periodu.

„Veoma smo uzbuđeni zbog toga jer investiramo sa našim lokalnim partnerom. Planiramo da širimo poslovanje i na drugim destinacijama u Crnoj Gori“ – rekla je potpredsjednica Iberostar Grupe.

Menadžmnet Iberostar Grupe ocijenio je da dva nova hotela podrazumijevaju otvaranje najmanje 450 novih radnih mjesta već ove turističke sezone.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Premijer Duško Marković je tokom sastanka sa menadžmentom Iberostar Grupe ponovio punu spremnost Vlade da izađe u susret renomiranim investitorima pri čemu je posebno naglasio važnost dva projekta Iberostara budući da su oba pokrenuta za vrijeme mandata ove Vlade kada se jesenas premijer Marković sastao sa jednim od vlasnika Iberostara Migelom Flušom Roseljom (Miguel Fluxà Rosselló).

Tokom sastanka predstavnici Iberostar Grupe informisali su predsjednika Vlade o predstojećim razvojnim planovima koji uključuju posvećenost održivom razvoju i edukaciji kadrova.

Sa predsjednikom Vlade sastancima su prisustvovali i ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, direktor Morskog dobra Predrag Jelušić i generalni direktor Direktorata Glavnog državnog arhitekte Dušan Vuksanović.

Hotelska grupa Iberostar posjeduje više od 100 hotela sa 33.500 soba u 30 država i više od 40 destinacija širom svijeta među kojima odnedavno i Hotel „Riviera“ u Njivicama čije je otvaranje planirano za maj ove godine. Grupa koja zapošljava oko 27.000 ljudi godišnje ostvari više od dvije milijarde eura prometa. Migel Fluksa Roseljo je 581. na Forbsovoj listi, a u Španiji četvrti po bogastvu koje se procjenjuje na 4,4 milijarde eura.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   
  
  
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE



Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?