Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са менаџментом Иберостар Групе: ЦГ ове године добија два нова престижна ризорта која подразумијевају отварање најмање 450 нових радних мјеста

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Предсједник Владе Душко Марковић и представници менаџмента Иберостар Групе сагласили су се на састанку одржаном у понедјељак да предстојеће отварање реновираних капацитета ове туристичке групације – Хотела Ривиера у Њивицама и Виле Јадран у Перасту – представља важан искорак у обогаћивању туристичке понуде Црне Горе и значајно обогаћивање понуде Иберостара.

Премијер је након обиласка градилиштâ Хотела Ривиера и Виле Јадран констатовао да радови одлично напредују и изразио задовољство чињеницом да ће наша земља већ у овогодишњој љетној туристичкој сезони наступити са два нова престижна ризорта на Приморју – једним са четири и једним са пет међународних звјездица. Предсједник Владе је том приликом посебно истакао важност отварања нових радних мјеста које ови пројекти подразумијевају као и укупно унапређење квалитета и нивоа црногорске туристичке понуде.

Потпредсједница Иберостар Групе, кћерка власника Иберостара Сабина Флуша (Флуxà), изјавила је након обиласка градилишта да Иберостар Група, чије је сједиште на Мајорки, у Шпанији, и која има више од стотину хотела у 18 држава широм свијета сада обогаћује понуду ризортима у Црној Гори која је засигурно једна од њихових најважнијих дестинација у предстојећем периоду.

„Веома смо узбуђени због тога јер инвестирамо са нашим локалним партнером. Планирамо да ширимо пословање и на другим дестинацијама у Црној Гори“ – рекла је потпредсједница Иберостар Групе.

Менаџмнет Иберостар Групе оцијенио је да два нова хотела подразумијевају отварање најмање 450 нових радних мјеста већ ове туристичке сезоне.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Премијер Душко Марковић је током састанка са менаџментом Иберостар Групе поновио пуну спремност Владе да изађе у сусрет реномираним инвеститорима при чему је посебно нагласио важност два пројекта Иберостара будући да су оба покренута за вријеме мандата ове Владе када се јесенас премијер Марковић састао са једним од власника Иберостара Мигелом Флушом Росељом (Мигуел Флуxà Росселлó).

Током састанка представници Иберостар Групе информисали су предсједника Владе о предстојећим развојним плановима који укључују посвећеност одрживом развоју и едукацији кадрова.

Са предсједником Владе састанцима су присуствовали и министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић, директор Морског добра Предраг Јелушић и генерални директор Директората Главног државног архитекте Душан Вуксановић.

Хотелска група Иберостар посједује више од 100 хотела са 33.500 соба у 30 држава и више од 40 дестинација широм свијета међу којима однедавно и Хотел „Ривиера“ у Њивицама чије је отварање планирано за мај ове године. Група која запошљава око 27.000 људи годишње оствари више од двије милијарде еура промета. Мигел Флукса Росељо је 581. на Форбсовој листи, а у Шпанији четврти по богаству које се процјењује на 4,4 милијарде еура.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   
  
  
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?