Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Predsjednik Marković primio ambasadora Marujamu: Crna Gora i Japan – jačanje saradnje u ekonomiji, obrazovanju, nauci i sportu

Predsjednik Marković primio ambasadora Marujamu: Crna Gora i Japan – jačanje saradnje u ekonomiji, obrazovanju, nauci i sportu
Datum objave 12.02.2018 16:20 | Autor Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Ispis Štampaj stranicu Video Video


Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću


Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Japana u Crnoj Gori Junićija Marujamu.

Čestitajući ambasadoru Marujami stupanje na dužnost premijer Marković se zahvalio na dosadašnjoj pomoći Japana Crnoj Gori.

Konstatovani su kvalitetni bilateralni odnosi dviju država uz ocjenu da je u obostranom interesu produbljivanje za šta, ocijenjeno je, postoji prostor pogotovo na ekonomskom planu u sektoru malog i srednjeg biznisa kao i u oblastima obrazovanja, nauke i sporta.

Premijer je informisao gosta da su rast ekonomije, razvoj i otvaranje novih radnih mjesta prioriteti Vlade te da je brza i efikasna valorizacija naših razvojnih potencijala prostor u kojem i investitori iz Japana mogu pronaći svoju šansu.

Ambasador Marujama je ukazao i na mogućnost transfera japanskih znanja i iskustva u oblasti saniranja posljedica elementarnih nepogoda.

Predsjednik Marković i ambasador Marujama su razmijenili i mišljenja i o pitanjima od šireg značaja za region kao i o određenim globalnim izazovima.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE