Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић примио амбасадора Марујаму: Црна Гора и Јапан – јачање сарадње у економији, образовању, науци и спорту

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću


Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић примио је данас у наступну посјету амбасадора Јапана у Црној Гори Јунићија Марујаму.

Честитајући амбасадору Марујами ступање на дужност премијер Марковић се захвалио на досадашњој помоћи Јапана Црној Гори.

Констатовани су квалитетни билатерални односи двију држава уз оцјену да је у обостраном интересу продубљивање за шта, оцијењено је, постоји простор поготово на економском плану у сектору малог и средњег бизниса као и у областима образовања, науке и спорта.

Премијер је информисао госта да су раст економије, развој и отварање нових радних мјеста приоритети Владе те да је брза и ефикасна валоризација наших развојних потенцијала простор у којем и инвеститори из Јапана могу пронаћи своју шансу.

Амбасадор Марујама је указао и на могућност трансфера јапанских знања и искуства у области санирања посљедица елементарних непогода.

Предсједник Марковић и амбасадор Марујама су размијенили и мишљења и о питањима од ширег значаја за регион као и о одређеним глобалним изазовима.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?