Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Dani inženjerstva od 19. do 24. aprila

Objavljeno: 17.04.2018. 16:09 Autor: Ministarstvo nauke
Ministarstvo nauke
U sklopu projekta Dani inženjera, u periodu od 19. do 24. aprila, realizovaće se niz naučnih aktivnosti, konferencija, inženjersko takmičenje, radionice i sajam fakulteta, u cilju upoznavanja mladih sa mogućnostima zapošljavanja i studiranja.

Obilježavanje projekta će početi konferencijom STEMcon (Science, Technology, Engineering and Mathematics), koja će okupiti ugledne inženjere, profesore fakulteta i predstavnike kompanija. Ovo će biti jedinstvena prilika da se diskutuje o poziciji mladih inženjera i svjetskim inovacijama u inženjerstvu koje mijenjaju svijet. Takođe, na kraju dana održaće se panel diskusija na kojoj će učesnici razgovarati o naučno-poslovnoj sceni u Crnoj Gori i mogućnostima za uspjeh na našem tržištu. Konferencija će se održati 20. aprila u Plavoj sali Rektorata Univerziteta Crne Gore, dan nakon svečanog otvaranja projekta.

Pored konferencije, organizuje se i šesti EBEC Challenge. Studentske ekipe će se takmičiti u dvije kategorije: studija slučaja i timski dizajn. Timski dizajn podrazumijeva pronalazak tehničkog i projektnog rješenja za zadati problem uz određene ograničene resurse, dok studija slučaja obuhvata osmišljavanje idejnog rješenja za zadati problem korporativne ili poslovne prirode.Takmičenje u obije kategorije traje po jedan dan i održaće se u zgradi tehničkih fakluteta u Podgorici. EBEC Challenge okuplja do 20 ekipa od 3 do 4 člana.

Pobjednici dobijaju besplatno učešće na regionalnoj rundi takmičenja EBEC Challenge Balkan, gdje se takmiče sa najboljim inženjerima iz Mostara, Novog Sada, Niša, Beograda, Skoplja, Maribora i Zagreba, kao i brojne vrijedne nagrade.

,,Dani inženjera” biće zatvoreni sajmom fakulteta, koji će se održati 24. aprila u prostorijama Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra, u organizaciji Univerziteta Crne Gore i Karijernog centra u saradnji sa studentskom organizacijom BEST Podgorica.

Prijave za učešće na takmičenju ili konferenciji, kao i više informacija o samom događaju, mogu se pronaći na veb stranici www.best.ac.me.

Dane inženjera organizuje BEST (Board of European Students of Technology) u saradnji sa Univerzitetom Crne Gore, Ministarstvom nauke, Studentskim parlamentom, svim tehničkim fakultetima, Erste bankom, kompanijama Čikom, Sienersys, Nova ivica, fondacijom Prona.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?