Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Дани инжењерства од 19. до 24. априла

Објављено: 17.04.2018. 16:09 Аутор: Министарство науке
Ministarstvo nauke
У склопу пројекта Дани инжењера, у периоду од 19. до 24. априла, реализоваће се низ научних активности, конференција, инжењерско такмичење, радионице и сајам факултета, у циљу упознавања младих са могућностима запошљавања и студирања.

Обиљежавање пројекта ће почети конференцијом СТЕМцон (Сциенце, Тецхнологy, Енгинееринг анд Матхематицс), која ће окупити угледне инжењере, професоре факултета и представнике компанија. Ово ће бити јединствена прилика да се дискутује о позицији младих инжењера и свјетским иновацијама у инжењерству које мијењају свијет. Такође, на крају дана одржаће се панел дискусија на којој ће учесници разговарати о научно-пословној сцени у Црној Гори и могућностима за успјех на нашем тржишту. Конференција ће се одржати 20. априла у Плавој сали Ректората Универзитета Црне Горе, дан након свечаног отварања пројекта.

Поред конференције, организује се и шести ЕБЕЦ Цхалленге. Студентске екипе ће се такмичити у двије категорије: студија случаја и тимски дизајн. Тимски дизајн подразумијева проналазак техничког и пројектног рјешења за задати проблем уз одређене ограничене ресурсе, док студија случаја обухвата осмишљавање идејног рјешења за задати проблем корпоративне или пословне природе.Такмичење у обије категорије траје по један дан и одржаће се у згради техничких факлутета у Подгорици. ЕБЕЦ Цхалленге окупља до 20 екипа од 3 до 4 члана.

Побједници добијају бесплатно учешће на регионалној рунди такмичења ЕБЕЦ Цхалленге Балкан, гдје се такмиче са најбољим инжењерима из Мостара, Новог Сада, Ниша, Београда, Скопља, Марибора и Загреба, као и бројне вриједне награде.

,,Дани инжењера” биће затворени сајмом факултета, који ће се одржати 24. априла у просторијама Универзитетског спортско-културног центра, у организацији Универзитета Црне Горе и Каријерног центра у сарадњи са студентском организацијом БЕСТ Подгорица.

Пријаве за учешће на такмичењу или конференцији, као и више информација о самом догађају, могу се пронаћи на веб страници www.бест.ац.ме.

Дане инжењера организује БЕСТ (Боард оф Еуропеан Студентс оф Тецхнологy) у сарадњи са Универзитетом Црне Горе, Министарством науке, Студентским парламентом, свим техничким факултетима, Ерсте банком, компанијама Чиком, Сиенерсyс, Нова ивица, фондацијом Прона.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?