Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

SOFIJA: Predsjednik Vlade Duško Marković razgovarao sa glavnom izvršnom direktorkom Svjetske banke Kristalinom Georgijevom

SOFIJA: Predsjednik Vlade Duško Marković razgovarao sa glavnom izvršnom direktorkom Svjetske banke Kristalinom Georgijevom
Datum objave 17.05.2018 11:00 | Autor SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu Video Video


Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošcu
        

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković razgovarao je jutros Sofiji, na marginama Samita Evropske unija – Zapadni Balkan, sa glavnom izvrnšnom direktorkom Svjetske banke Kristalinom Georgijevom.

Tokom susreta, predsjednik Vlade se zahvalio Svjetskoj banci na dosadašnjj razvojnoj pordšci koja je, između ostalog, doprinijela našem prošlogodišnjem snažnom ekonomskom rastu od 4,4 odsto. Premijer je posebno istakao značaj podrške Svjetske banke u procesu fiskalne konsolidacije u Crnoj Gori i nedavno potpisanom ugovoru o garanciji za razvojnu politiku u iznosu od 80 miliona eura.

Glavna izvršna direktorka Svjetske banke je čestitala Crnoj Gori na dobrim rezultatima u prethodnom periodu i ovogodišnjoj uspješno obavljenoj emisiji euroboveznica ocijenivši uslove koje je Crna Gora ostvarila impresivnim.

Na sastanku je bilo riječo o značaju potencijalne saradnje u budućnosti na projektima koji su u funkciji pojednostavljenja trgovine i povećanja zaposlenosti u Crnoj Gori i regionu Zapadnog Balkana.

VIDEO: https://youtu.be/lmdPbRLUV8M

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE