Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

СОФИЈА: Предсједник Владе Душко Марковић разговарао са главном извршном директорком Свјетске банке Кристалином Георгијевом

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošcu
        

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић разговарао је јутрос Софији, на маргинама Самита Европске унија – Западни Балкан, са главном изврншном директорком Свјетске банке Кристалином Георгијевом.

Током сусрета, предсједник Владе се захвалио Свјетској банци на досадашњј развојној пордшци која је, између осталог, допринијела нашем прошлогодишњем снажном економском расту од 4,4 одсто. Премијер је посебно истакао значај подршке Свјетске банке у процесу фискалне консолидације у Црној Гори и недавно потписаном уговору о гаранцији за развојну политику у износу од 80 милиона еура.

Главна извршна директорка Свјетске банке је честитала Црној Гори на добрим резултатима у претходном периоду и овогодишњој успјешно обављеној емисији еуробовезница оцијенивши услове које је Црна Гора остварила импресивним.

На састанку је било ријечо о значају потенцијалне сарадње у будућности на пројектима који су у функцији поједностављења трговине и повећања запослености у Црној Гори и региону Западног Балкана.

ВИДЕО: хттпс://yоуту.бе/лмдПбРЛУВ8М

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?