Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministri Nuhodžić i Džafaj dogovorili jače zajedničke crnogorsko-albanske patrole na granici za uspješniju borbu protiv organizovanog kriminala i sprječavanje masovnih prelazaka migranata

Objavljeno: 15.06.2018. 22:02 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošcu

Ministri unutrašnjih poslova Crne Gore i Albanije Mevludin Nuhodžić i Fatmir Džafaj (Xhafaj) dogovorili su se danas na sastanku u Skadru da dvije države pojačaju zajedničke granične patrole kako bi se uspješnije suprostavile organizovanom kriminalu i spriječile masovne prekogranične prelaske migranata.

Tokom zajedničkog obilaska graničnog prelaza Božaj – Hani i Hotit ministri su se saglasili i o potrebi modernizacije infrastrukture na graniučnim prelazima, posebno na prelazu Sukobin – Murićani i da za tu svrhu dvije države apliciraju za fondove IPA.

Ministri Nuhodžić i Džafaj su konstatovali da dvije prijateljske susjedne države vide prostor za intenziviranje saradnje u oblasti bezbjednosti i partnerstva.

Sastanku je prisustvovao i v.d. direktora Uprave policije Crne Gore Vesko Damjanović.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?