Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министри Нухоџић и Џафај договорили јаче заједничке црногорско-албанске патроле на граници за успјешнију борбу против организованог криминала и спрјечавање масовних прелазака миграната

Služba za odnose s javnošcu

Министри унутрашњих послова Црне Горе и Албаније Мевлудин Нухоџић и Фатмир Џафај (Xхафај) договорили су се данас на састанку у Скадру да двије државе појачају заједничке граничне патроле како би се успјешније супроставиле организованом криминалу и спријечиле масовне прекограничне преласке миграната.

Током заједничког обиласка граничног прелаза Божај – Хани и Хотит министри су се сагласили и о потреби модернизације инфраструктуре на граниучним прелазима, посебно на прелазу Сукобин – Мурићани и да за ту сврху двије државе аплицирају за фондове ИПА.

Министри Нухоџић и Џафај су констатовали да двије пријатељске сусједне државе виде простор за интензивирање сарадње у области безбједности и партнерства.

Састанку је присуствовао и в.д. директора Управе полиције Црне Горе Веско Дамјановић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?