Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Hrapović: Stanje u bolnici Meljine zahtijeva hitno rješavanje problema i u narednim danima definisaćemo konkretne predloge mjera

Objavljeno: 27.07.2018. 16:05 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Na juče održanoj sjednici, Vlada Crne Gore je razmotrila aktuelnu situaciju u Opštoj bolnici Meljine.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović poručio je danas na konferenciji za medije da je situacija u bolnici Meljine ozbiljna i da Vlada po tom pitanju ima jasan stav o neophodnoj i brzoj reakciji, te da će se u narednim danima definisati konkretni predlozi mjera.

„Vlada ima jasan stav da ozbiljnost situacije i finansijsko stanje u kojem se nalazi bolnica zahtijeva hitno rješavanje problema i u narednim danima definisaćemo konkretne predloge mjera“- rekao je ministar zdravlja.

On je naglasio da su pred Bolnicom Meljine problemi koji ugrožavaju njeno cjelokupno funkcionisanje i dodao: „Problemi su posledica nepoštovanja ugovorenih obaveza od strane vlasnika bolnice, prvenstveno prema zaposlenima u ovoj ustanovi, a onda i građanima Herceg Novog. Zaposleni koji profesionalno obavljaju svoju dužnost i njeguju stečeni ugled bolnice već četiri mjeseca ne primaju zarade, a ipak dosljedno ostaju na kursu kvalitetnog rada. Neuplaćeni porezi i doprinosi, te nagomilani dugovi prema dobavljačima, do sada nijesu bili prepreka da svaki građanin i putnik namjernik u Herceg Novom dobije zdravstvenu uslugu u bolnici Meljine.“

Ministar je podsjetio da je potreba za funkcionisanjem ove ustanove koja se suočava sa velikim izazovima u zdravstvenom sistemu neupitna.

„Složili smo se da je neupitna potreba postojanja i normalnog funkcionisanja ove ustanove u zdravstvenom sistemu. Obezbjeđivanje dostupne i kontinuirane zdravstvene zaštite građanima opštine Herceg Novi, kao i turistima koji borave u ovom dijelu Crne Gore, predstavlja javni interes u oblasti pružanja usluga zdravstvene zaštite koji moramo zaštiti.“-poručio je ministar zdravlja Kenan Hrapović na konferenciji za medije.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
   
           
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?