Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Храповић: Стање у болници Мељине захтијева хитно рјешавање проблема и у наредним данима дефинисаћемо конкретне предлоге мјера

На јуче одржаној сједници, Влада Црне Горе је размотрила актуелну ситуацију у Општој болници Мељине.

Министар здравља Кенан Храповић поручио је данас на конференцији за медије да је ситуација у болници Мељине озбиљна и да Влада по том питању има јасан став о неопходној и брзој реакцији, те да ће се у наредним данима дефинисати конкретни предлози мјера.

„Влада има јасан став да озбиљност ситуације и финансијско стање у којем се налази болница захтијева хитно рјешавање проблема и у наредним данима дефинисаћемо конкретне предлоге мјера“- рекао је министар здравља.

Он је нагласио да су пред Болницом Мељине проблеми који угрожавају њено цјелокупно функционисање и додао: „Проблеми су последица непоштовања уговорених обавеза од стране власника болнице, првенствено према запосленима у овој установи, а онда и грађанима Херцег Новог. Запослени који професионално обављају своју дужност и његују стечени углед болнице већ четири мјесеца не примају зараде, а ипак досљедно остају на курсу квалитетног рада. Неуплаћени порези и доприноси, те нагомилани дугови према добављачима, до сада нијесу били препрека да сваки грађанин и путник намјерник у Херцег Новом добије здравствену услугу у болници Мељине.“

Министар је подсјетио да је потреба за функционисањем ове установе која се суочава са великим изазовима у здравственом систему неупитна.

„Сложили смо се да је неупитна потреба постојања и нормалног функционисања ове установе у здравственом систему. Обезбјеђивање доступне и континуиране здравствене заштите грађанима општине Херцег Нови, као и туристима који бораве у овом дијелу Црне Горе, представља јавни интерес у области пружања услуга здравствене заштите који морамо заштити.“-поручио је министар здравља Кенан Храповић на конференцији за медије.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
   
           
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?