Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpisan Memorandum o razumijevanju Između Vlade Crne Gore i Svjetske organizacije za intelektualnu svojinu

Objavljeno: 02.10.2018. 22:27 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošcu Generalni direktor Svjetske organizacije za intelektuanu svojinu (WIPO) dr Francis Guri (Gurry) i direktorica Zavoda za intelektualnu svojinu Crne Gore, Valentina Radulović Šćepanović , koja je ovlašćena u ime Vlade Crne Gore, potpisali su Memorandum o razumijevanju.

Obostrano je konstatovano da je Memorandum kruna intezivirane i značajno unaprijeđene saradnje između Crne Gore i WIPO.

Direktor WIPO je ocijenio da Svjetska organizacija za intelektualnu svojinu i Crna Gora dobro sarađuju i čestitao Zavodu na izvanrednim razultatima koje postigao u prethodnoj godni. Podržao je napore Zavoda za izradu nove nacionalne strategije intelektualne svojine i ukazao na neophodnost donošenja strategija u cilju praćenja trendova i prevazilaženja izazova u oblasti intelektualne svojine, kojih je u razvijenim društvima sve više. Dr Giri je iskazao očekivanje da će nova strategija kroz široku implementaciju intelektualne svojine doprinijeti snažnijoj valorizaciji bogatih geografskih, turstičkih, kulturnih, ljudskih i drugih potencijala Crne Gore. Takođe, podržao je predočeni plan zajedničkih aktivnosti WIPO i Zavoda za naredni period.

Direktorica Zavoda je iskazala zahvalnost direktoro WIPO za podršku i iznijela čvrsto uvjerenje da će potpisivanje Memoranduma o razumijevanju doprinijeti jačanju uslova za razvoj inovacija i optimalnog korišćenja intelektualne svojine i podizanju nivoa svijesti o njenoj ulozi i značaju i da će predstavljati podsticaj za efikasnu upotrebu i komercijalizaciju intelektualne svojine radi stvaranje boljih uslova za biznis i investitore, a samim tim i ekonomiju Crne Gore u cjelini.

ZAVOD ZA INTELEKTUALNU SVOJINU
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?