Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потписан Меморандум о разумијевању Између Владе Црне Горе и Свјетске организације за интелектуалну својину

Služba za odnose s javnošcu Генерални директор Свјетске организације за интелектуану својину (WИПО) др Францис Гури (Гуррy) и директорица Завода за интелектуалну својину Црне Горе, Валентина Радуловић Шћепановић , која је овлашћена у име Владе Црне Горе, потписали су Меморандум о разумијевању.

Обострано је констатовано да је Меморандум круна интезивиране и значајно унапријеђене сарадње између Црне Горе и WИПО.

Директор WИПО је оцијенио да Свјетска организација за интелектуалну својину и Црна Гора добро сарађују и честитао Заводу на изванредним разултатима које постигао у претходној годни. Подржао је напоре Завода за израду нове националне стратегије интелектуалне својине и указао на неопходност доношења стратегија у циљу праћења трендова и превазилажења изазова у области интелектуалне својине, којих је у развијеним друштвима све више. Др Гири је исказао очекивање да ће нова стратегија кроз широку имплементацију интелектуалне својине допринијети снажнијој валоризацији богатих географских, турстичких, културних, људских и других потенцијала Црне Горе. Такође, подржао је предочени план заједничких активности WИПО и Завода за наредни период.

Директорица Завода је исказала захвалност директоро WИПО за подршку и изнијела чврсто увјерење да ће потписивање Меморандума о разумијевању допринијети јачању услова за развој иновација и оптималног коришћења интелектуалне својине и подизању нивоа свијести о њеној улози и значају и да ће представљати подстицај за ефикасну употребу и комерцијализацију интелектуалне својине ради стварање бољих услова за бизнис и инвеститоре, а самим тим и економију Црне Горе у цјелини.

ЗАВОД ЗА ИНТЕЛЕКТУАЛНУ СВОЈИНУ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?