Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković sa delegacijom Bara: Za poboljšanje infrastrukture kontinuirana podrška Vlade

Objavljeno: 21.11.2018. 21:20 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE


Bar daje snažan impuls razvoju države, a za dalje unapređenje kvaliteta života građana, jačanjem sveukupne infrastrukture, nastaviće da ima kontinuiranu podršku Vlade, kazao je predsjednik Vlade Duško Marković na sastanku sa delegacijom predvođenom predsjednikom opštine Bar Dušanom Raičevićem

Na sastanku, organizovanom povodom predstojećeg Dana opštine, premijer je čestitao praznik građanima i rukovodstvu i ukazao na pozitivan trend razvoja države koji je Vlada obezbijedila u prethodne dvije godine. 

Premijer je pohvalio stabilizaciju javnih finansija u opštini i dodao da na lokalnom ali i državnom nivou moramo nastaviti sa finansijskom konsolidacijom i štednjom, jačanjem napora na smanjenju sive ekonomije ali većim ulaganjima u infrastrukturu. 

„I to ne samo u putnu, već i u energetsku i digitalnu infrastrukturu“, istakao je predsjednik Marković. 

Raičević je rekao da opština radi na valorizaciji turističkih potencijala na Maljeviku i Dubovici, kao i da se stvaraju pretpostavke da Bar dobije prvi hotel sa pet zvjezdica. Zajednički je konstatovano da će valorizacija Luke Bar i aerodroma u Podgorici dodatno podstaći razvoj grada i osnažiti privrednu djelatnost. 

Predsjednik opštine je kazao da zajedno sa Vladom, preko Direkcije javnih radova, rade na poboljšanju saobraćajne infrastrukture ali i ukazao na izazove koji se tiču vodosnabdijevanja grada i komunalnog reda. 

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?