Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Premijer Duško Marković u Briselu sa evropskim komesarom Hanom: CG će 2019. još snažnije i intenzivnije raditi na ispunjavanju EU agende

Premijer Duško Marković u Briselu sa evropskim komesarom Hanom: CG će 2019. još snažnije i intenzivnije raditi na ispunjavanju EU agende
Datum objave 17.12.2018 14:25 | Autor SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu Video Video Download Download


SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE


Crna Gora će naredne godine još snažnije i intezivnije raditi na ispunjavanju EU agende – kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković danas u Briselu na sastanku sa evropskim komesarom za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom.

Predsjednik Marković je istako da je ambicija Crne Gore da uskoro otvori i preostalo pregovaračko Poglavlje 8 – Konkurencija – i da smo predano radili i obezbijedili internu spremnost za zatvaranje nekoliko poglavlja.

Premijer Marković i komesar Han su se saglasili da je postignut napredak u oblasti vladavine prava. Predsjednik Marković se posebno osvrnuo na borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, gdje imamo, kako je naveo, sve bolje rezultate, a u kratkom roku očekujemo i nove uspjehe posebno u oblastima borbe protiv trgovine ljudima i pranja novca.

Na sastanku je razgovarano i o napretku o oblasti medija. Akcenat je stavljen na pitanja zaštite novinara i imovine medija. Rečeno je da se radi na usvajanju seta medijskih zakona koji bi trebalo da na kvalitetniji način unaprijede medijsku scenu.

Predsjednik Marković je informisao komesara Hana o političkoj situaciji u Crnoj Gori. Razmijenjena su i mišljenja o dešavanjima u regionu.

Predsjednik Vlade je kazao da je Crna Gora konstantno na poziciji koja promoviše dijalog i stabilnost, te da će nastaviti i dalje da na takav način podstiče napredak Regiona i njegove aspiracije ka Evropskoj uniji. Komesar Han je pohvalio ulogu Crne Gore u regionu.

Ostvarivanje dinamičkog razvoja i potpuna finansijska stabilnost u zemlji, kako je kazao predsjednik Marković, biće prioritet u radu Vlade naredne godine. On je ukazao i na dobre ekonomske rezultate koje je Vlada ostvarila, a koji se ogledaju, prije svega, u ekonomskom rastu, smanjenju deficita, te povećanju broja zaposlenih.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE