Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић у Бриселу са европским комесаром Ханом: ЦГ ће 2019. још снажније и интензивније радити на испуњавању ЕУ агенде

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE


Црна Гора ће наредне године још снажније и интезивније радити на испуњавању ЕУ агенде – казао је предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић данас у Бриселу на састанку са европским комесаром за сусједску политику и преговоре о проширењу Јоханесом Ханом.

Предсједник Марковић је истако да је амбиција Црне Горе да ускоро отвори и преостало преговарачко Поглавље 8 – Конкуренција – и да смо предано радили и обезбиједили интерну спремност за затварање неколико поглавља.

Премијер Марковић и комесар Хан су се сагласили да је постигнут напредак у области владавине права. Предсједник Марковић се посебно осврнуо на борбу против корупције и организованог криминала, гдје имамо, како је навео, све боље резултате, а у кратком року очекујемо и нове успјехе посебно у областима борбе против трговине људима и прања новца.

На састанку је разговарано и о напретку о области медија. Акценат је стављен на питања заштите новинара и имовине медија. Речено је да се ради на усвајању сета медијских закона који би требало да на квалитетнији начин унаприједе медијску сцену.

Предсједник Марковић је информисао комесара Хана о политичкој ситуацији у Црној Гори. Размијењена су и мишљења о дешавањима у региону.

Предсједник Владе је казао да је Црна Гора константно на позицији која промовише дијалог и стабилност, те да ће наставити и даље да на такав начин подстиче напредак Региона и његове аспирације ка Европској унији. Комесар Хан је похвалио улогу Црне Горе у региону.

Остваривање динамичког развоја и потпуна финансијска стабилност у земљи, како је казао предсједник Марковић, биће приоритет у раду Владе наредне године. Он је указао и на добре економске резултате које је Влада остварила, а који се огледају, прије свега, у економском расту, смањењу дефицита, те повећању броја запослених.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?