Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Vlada zaštitila radnike usvajanjem Kolektivnog ugovora u Aerodromima CG

Vlada zaštitila radnike usvajanjem Kolektivnog ugovora u Aerodromima CG
Datum objave 27.12.2018 19:30 | Autor SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Vlada Crne Gore utvrdila je na današnjoj sjednici, kojom je predsjedavao premijer Duško Marković, predlog Kolektivnog ugovora u Aerodromima Crne Gore.

Ugovorom su prava radnika koncipirana po najvišim standardima, a obezbijeđena je i dugoročna zaštita svakog zaposlenog. Kolektivnim ugovorom u Aerodromima Crne Gore zaposleni su adekvatno zaštićeni i u slučaju planirane valorizacije ovog preduzeća. Vlada je ovlastila ministra saobraćaja i pomorstva Osmana Nurkovića da u ime Vlade potpiše Kolektivni ugovor sa reprezentativnim predstavnicima sindikata Aerodroma.

Predsjednik Vlade je istakao da se mora snažnije raditi na poboljšanju standarda zaposlenih u Crnoj Gori navodeći da je Kolektivni ugovor za Aerodrome adekvatan primjer takvog pristupa.

Međutim, bolji standard zaposlenih mora biti ne samo u preduzećima sa državnim kapitalom već i u privatnom sektoru koji bi dio svog profita trebalo da preusmjeri na svoje zaposlene na koje se mora preliti dio prihoda i boljitka koji su poslodavci osjetili, značajnim dijelom i zbog reforsmih politika Vlade.


SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE