Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Vlada zaštitila radnike usvajanjem Kolektivnog ugovora u Aerodromima CG

Objavljeno: 28.12.2018. 01:30 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Vlada Crne Gore utvrdila je na današnjoj sjednici, kojom je predsjedavao premijer Duško Marković, predlog Kolektivnog ugovora u Aerodromima Crne Gore.

Ugovorom su prava radnika koncipirana po najvišim standardima, a obezbijeđena je i dugoročna zaštita svakog zaposlenog. Kolektivnim ugovorom u Aerodromima Crne Gore zaposleni su adekvatno zaštićeni i u slučaju planirane valorizacije ovog preduzeća. Vlada je ovlastila ministra saobraćaja i pomorstva Osmana Nurkovića da u ime Vlade potpiše Kolektivni ugovor sa reprezentativnim predstavnicima sindikata Aerodroma.

Predsjednik Vlade je istakao da se mora snažnije raditi na poboljšanju standarda zaposlenih u Crnoj Gori navodeći da je Kolektivni ugovor za Aerodrome adekvatan primjer takvog pristupa.

Međutim, bolji standard zaposlenih mora biti ne samo u preduzećima sa državnim kapitalom već i u privatnom sektoru koji bi dio svog profita trebalo da preusmjeri na svoje zaposlene na koje se mora preliti dio prihoda i boljitka koji su poslodavci osjetili, značajnim dijelom i zbog reforsmih politika Vlade.


SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?