Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Влада заштитила раднике усвајањем Колективног уговора у Аеродромима ЦГ

Влада Црне Горе утврдила је на данашњој сједници, којом је предсједавао премијер Душко Марковић, предлог Колективног уговора у Аеродромима Црне Горе.

Уговором су права радника конципирана по највишим стандардима, а обезбијеђена је и дугорочна заштита сваког запосленог. Колективним уговором у Аеродромима Црне Горе запослени су адекватно заштићени и у случају планиране валоризације овог предузећа. Влада је овластила министра саобраћаја и поморства Османа Нурковића да у име Владе потпише Колективни уговор са репрезентативним представницима синдиката Аеродрома.

Предсједник Владе је истакао да се мора снажније радити на побољшању стандарда запослених у Црној Гори наводећи да је Колективни уговор за Аеродроме адекватан примјер таквог приступа.

Међутим, бољи стандард запослених мора бити не само у предузећима са државним капиталом већ и у приватном сектору који би дио свог профита требало да преусмјери на своје запослене на које се мора прелити дио прихода и бољитка који су послодавци осјетили, значајним дијелом и због рефорсмих политика Владе.


СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?