Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja doniralo Radiju Crne Gore opremu: Objektivno informisanje važna podrška razvoju sela i poljoprivrede

Objavljeno: 03.02.2019. 18:14 Autor: mprr
MPRRMPRR
Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivre i ruralnog razvoja mr Milutin Simović i generalni direktor Radio Televizije Crne Gore Božidar Šundić potpisali su danas Memorandum o saradnji između Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i RTCG o donaciji neophodne opreme za potrebe Radija Crne Gore, posebno realizacije emisije „Nedjeljom o selu i poljoprivredi“. 

Memorandum je potpisan neposredno nakon gostovanja potpredsjednika Simovića u ovoj emisiji, upriličenog tradicionalno i ove godine nakon usvajanja Agrobudžeta. Predstavnicima TVCG – Radija Crne Gore tom prilikom uručena je i oprema u vidu laptop računara i digitalnih snimača, koja će im značajno olakšati rad na terenu. 

Potpredsjednik Simović je izrazio zadovoljstvo što je ovim povodom u prilici da iskaže odnos poštovanja prema emisiji „Nedjeljom o selu i poljoprivredi“, koja se u kontinuitetu emituje na talasima Radija Crne Gore već punih sedam decenija.
MPRRMPRR

Ovo je dobra prilika, kako je kazao, da se prisjetimo svih dosadašnjih urednika: Koste Kruščića, Maline Aković, Milorada Kneževića, Vladimira Lazovića i da pozdravi sadašnjeg urednika Gojka Jovanovića koji uređuje ovu emisiju već pet godina.

MPRRPozdravljam generalnog direktora Javnog servisa Božidara Šundića i direktora Radija Crne Gore Budimira Raičevića, iskazujući uvjerenje da će Javni servis biti važan most objektivnog, profesionalnog i blagovremenog prenosa informacija od značaja za hiljade proizvođača i preduzetnika širom Crne Gore“, kazao je Simović.

Prema njegovim riječima, radio emisija „Nedjeljom o selu i poljoprivredi“ značajno je doprinijela afirmaciji crnogorske poljoprivrede i sela. „Doprinijela je očuvanju naše tradicije i bila važna podrška u izgradnji savremene crnogorske poljoprivrede koja upravo počiva na dobrom spoju očuvane tradicije, očuvanih prirodnih resursa i savremene tehnologije i novih standarda“, kazao je Simović.

On je izrazio uvjerenje da će oprema koju je obezbijedilo Ministarstvo i Vlada Crne Gore, doprinijeti radu svih dopisnika i uređivačkog tima, i pomoći da ova emisija sa svojim sadržajima i dalje dopire do najudaljenijih sela i vrijednih domaćina širom Crne Gore.

Generalni direktor TVCG Božidar Šundić zahvalio se potpredsjedniku Simoviću i Vladi na vrijednoj donaciji. „U eri digitalizacije u kojoj se nalazi naša medijska kuća, ova oprema mnogo će značiti za usvajanje novih tehnologija, za rad naše dopisničke mreže koju želimo da razvijamo i u ubuduće. Ova oprema je došla u pravi čas, kako bi brze i pravovremene i profesionalne informacije iz crnogorskih gradova došle do građana Crne Gore. A to nam je i cilj. Posebno nas raduje ova donacija u godini jubileja – 2019. je godina kada Portal slavi pet godina, Televizija 55 godina, a radio 75 godina. I mislimo da ćemo ove godine pustiti digitalni signal što će biti veoma značajno za naše građane“, kazao je Šundić. 

On je istakao da je Memorandum o saradnji značajan dokument – pokazatelj da nacionalni Javni servis prati svoju državu na njenom putu ka Evropi, „prati sve ono što država radi, jer mi smo dio ove države i želimo da u narednom periodu budemo na medijskom prestolu CG, jer ova država to zaslužuje“, poručio je Šundić. 

Tom prilikom, potredsjednik Simović uručio je prisutnim dopisnicima Radija opremu koja će im značiti u daljem radu. 


PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?