Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарство пољопривреде и руралног развоја донирало Радију Црне Горе опрему: Објективно информисање важна подршка развоју села и пољопривреде

Објављено: 03.02.2019. 18:14 Аутор: мпрр
MPRRMPRR
Потпредсједник Владе и министар пољопривре и руралног развоја мр Милутин Симовић и генерални директор Радио Телевизије Црне Горе Божидар Шундић потписали су данас Меморандум о сарадњи између Министарства пољопривреде и руралног развоја и РТЦГ о донацији неопходне опреме за потребе Радија Црне Горе, посебно реализације емисије „Недјељом о селу и пољопривреди“. 

Меморандум је потписан непосредно након гостовања потпредсједника Симовића у овој емисији, уприличеног традиционално и ове године након усвајања Агробуџета. Представницима ТВЦГ – Радија Црне Горе том приликом уручена је и опрема у виду лаптоп рачунара и дигиталних снимача, која ће им значајно олакшати рад на терену. 

Потпредсједник Симовић је изразио задовољство што је овим поводом у прилици да искаже однос поштовања према емисији „Недјељом о селу и пољопривреди“, која се у континуитету емитује на таласима Радија Црне Горе већ пуних седам деценија.
MPRRMPRR

Ово је добра прилика, како је казао, да се присјетимо свих досадашњих уредника: Косте Крушчића, Малине Аковић, Милорада Кнежевића, Владимира Лазовића и да поздрави садашњег уредника Гојка Јовановића који уређује ову емисију већ пет година.

MPRRПоздрављам генералног директора Јавног сервиса Божидара Шундића и директора Радија Црне Горе Будимира Раичевића, исказујући увјерење да ће Јавни сервис бити важан мост објективног, професионалног и благовременог преноса информација од значаја за хиљаде произвођача и предузетника широм Црне Горе“, казао је Симовић.

Према његовим ријечима, радио емисија „Недјељом о селу и пољопривреди“ значајно је допринијела афирмацији црногорске пољопривреде и села. „Допринијела је очувању наше традиције и била важна подршка у изградњи савремене црногорске пољопривреде која управо почива на добром споју очуване традиције, очуваних природних ресурса и савремене технологије и нових стандарда“, казао је Симовић.

Он је изразио увјерење да ће опрема коју је обезбиједило Министарство и Влада Црне Горе, допринијети раду свих дописника и уређивачког тима, и помоћи да ова емисија са својим садржајима и даље допире до најудаљенијих села и вриједних домаћина широм Црне Горе.

Генерални директор ТВЦГ Божидар Шундић захвалио се потпредсједнику Симовићу и Влади на вриједној донацији. „У ери дигитализације у којој се налази наша медијска кућа, ова опрема много ће значити за усвајање нових технологија, за рад наше дописничке мреже коју желимо да развијамо и у убудуће. Ова опрема је дошла у прави час, како би брзе и правовремене и професионалне информације из црногорских градова дошле до грађана Црне Горе. А то нам је и циљ. Посебно нас радује ова донација у години јубилеја – 2019. је година када Портал слави пет година, Телевизија 55 година, а радио 75 година. И мислимо да ћемо ове године пустити дигитални сигнал што ће бити веома значајно за наше грађане“, казао је Шундић. 

Он је истакао да је Меморандум о сарадњи значајан документ – показатељ да национални Јавни сервис прати своју државу на њеном путу ка Европи, „прати све оно што држава ради, јер ми смо дио ове државе и желимо да у наредном периоду будемо на медијском престолу ЦГ, јер ова држава то заслужује“, поручио је Шундић. 

Том приликом, потредсједник Симовић уручио је присутним дописницима Радија опрему која ће им значити у даљем раду. 


ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?