Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Премијер Марковић и амбасадор Републике Кореје Чое Хјонг-чан: Обострани интерес за јачање економске сарадње

Премијер Марковић и амбасадор Републике Кореје Чое Хјонг-чан: Обострани интерес за јачање економске сарадње
Датум објаве 08.02.2019 15:54 | Аутор КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Испис Штампај страницу Видео Видео Доwнлоад Доwнлоад


Служба за односе с јавношћуСлужба за односе с јавношћу
Црна Гора и Република Кореја имају подударне интересе како на билатералном, тако и на глобалном нивоу - оцијењено је на састанку предсједника Владе Душка Марковића и новоименованог амбасадора Републике Кореје Чое Хјонг-чана.

Саговорници су се сагласили да постојне бројне прилике и обострани интерес за јачање економске сарадње посебно у областима туризма, енергетике, пољопривреде, ИТ и унапређења укупне инфраструктуре.

„Циљ ове Владе јесте даљи снажан раст економије, одрживи развој и више и боље плаћених радних мјеста“, казао је премијер Марковић и у том контексту указао на значај доласка корејских инвеститора у нашу државу који би уложили не само капитал већ и знање и вјештине и створили нову вриједност за Црну Гору.

У контексту сарадње на међународном плану, као и у погледу очувања глобалног мира и стабилности, предсједник Марковић је подсјетио да Црна Гора као чланица НАТО-а може активније доприносити овим циљевима и додао да Црна Гора разумије и подржава напоре на превазилажењу изазова на корејском полуострву.

„Цијенимо подршку Републици Кореји за одржавање мира и стабилности“, казао је амбасадор Чое и додао да су билатерални односи између Црне Горе и Кореје на високом нивоу.


КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ