Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић и амбасадор Републике Кореје Чое Хјонг-чан: Обострани интерес за јачање економске сарадње

Објављено: 08.02.2019. 21:54 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću



Црна Гора и Република Кореја имају подударне интересе како на билатералном, тако и на глобалном нивоу - оцијењено је на састанку предсједника Владе Душка Марковића и новоименованог амбасадора Републике Кореје Чое Хјонг-чана.

Саговорници су се сагласили да постојне бројне прилике и обострани интерес за јачање економске сарадње посебно у областима туризма, енергетике, пољопривреде, ИТ и унапређења укупне инфраструктуре.

„Циљ ове Владе јесте даљи снажан раст економије, одрживи развој и више и боље плаћених радних мјеста“, казао је премијер Марковић и у том контексту указао на значај доласка корејских инвеститора у нашу државу који би уложили не само капитал већ и знање и вјештине и створили нову вриједност за Црну Гору.

У контексту сарадње на међународном плану, као и у погледу очувања глобалног мира и стабилности, предсједник Марковић је подсјетио да Црна Гора као чланица НАТО-а може активније доприносити овим циљевима и додао да Црна Гора разумије и подржава напоре на превазилажењу изазова на корејском полуострву.

„Цијенимо подршку Републици Кореји за одржавање мира и стабилности“, казао је амбасадор Чое и додао да су билатерални односи између Црне Горе и Кореје на високом нивоу.


КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?