Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Donošenje planske dokumentacije sjevernih opština među Vladinim prioritetima

Donošenje planske dokumentacije sjevernih opština među Vladinim prioritetima
Datum objave 09.02.2019 10:47 | Autor SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu Video Video Download Download


Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   
Kabinet predsjednika Vlade u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma obezbijediće neophodnu podršku u donošenju planske dokumentacije koja je osnov za realizaciju razvojnih projekata na Sjeveru – zaključeno je na sastanku sa predstavnicima opština Sjevernog regiona i Uprave javnih radova, koji je organizovan u Kabinetu premijera Duška Markovića.

Stavljanje u fokus blagovremenog donošenja planske dokumentacije kao uslova za uspješno sprovođenje razvojnih politika potvrda je da Vlada razumije potrebe gradova i lokalnih zajednica sa Sjevera – ocjena je sa sastanka.

Nikada nije bilo više sredstava za infrastrukturni razvoj sjevera i zemlje u cjelini. Zbog toga je potrebno da i opštine daju doprinos realizaciji Vladinih razvojnih politika.

Uz našu podršku, opštine koje se suočavaju sa izazovima donošenja planova, u narednom periodu uklopiće planska dokumenta u važeći normativni okvir – poruka je Kabineta premijera Duška Markovića.

Kabinet predsjednika Vlade neposredno će nadgledati proces usaglašavanja nedostajuće planske dokumentacije sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma. Nedostatak planske dokumentacije ne smije biti ograničenje za razvoj Sjevera – zaključeno je.

Sastanku su prisustvovali predsjednici ili predstavnici opština Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Gusinje, Kolašin, Mojkovac, Petnjica, Plav, Plužine, Pljevlja, Rožaje, Šavnik i Žabljak kao i direktor Uprave javnih radova.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE