Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Доношење планске документације сјеверних општина међу Владиним приоритетима

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   
Кабинет предсједника Владе у сарадњи са Министарством одрживог развоја и туризма обезбиједиће неопходну подршку у доношењу планске документације која је основ за реализацију развојних пројеката на Сјеверу – закључено је на састанку са представницима општина Сјеверног региона и Управе јавних радова, који је организован у Кабинету премијера Душка Марковића.

Стављање у фокус благовременог доношења планске документације као услова за успјешно спровођење развојних политика потврда је да Влада разумије потребе градова и локалних заједница са Сјевера – оцјена је са састанка.

Никада није било више средстава за инфраструктурни развој сјевера и земље у цјелини. Због тога је потребно да и општине дају допринос реализацији Владиних развојних политика.

Уз нашу подршку, општине које се суочавају са изазовима доношења планова, у наредном периоду уклопиће планска документа у важећи нормативни оквир – порука је Кабинета премијера Душка Марковића.

Кабинет предсједника Владе непосредно ће надгледати процес усаглашавања недостајуће планске документације са Министарством одрживог развоја и туризма. Недостатак планске документације не смије бити ограничење за развој Сјевера – закључено је.

Састанку су присуствовали предсједници или представници општина Андријевица, Беране, Бијело Поље, Гусиње, Колашин, Мојковац, Петњица, Плав, Плужине, Пљевља, Рожаје, Шавник и Жабљак као и директор Управе јавних радова.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
  
  
       


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?