Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Premijer Marković i ambasadorka Ozan: Veliko interesovanje turskih kompanija za Crnu Goru

Premijer Marković i ambasadorka Ozan: Veliko interesovanje turskih kompanija za Crnu Goru
Datum objave 20.02.2019 14:30 | Autor SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu Video Video Download Download


Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

       
         

Crna Gora i Turska razvijaju snažne prijateljske i partnerske odnose koje dodatno žele podstaći jačanjem ekonomske saradnje, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i novoimenovane ambasadorke Turske Songul Ozan

Premijer Marković je rekao da Crna Gora pored strateških prioriteta još snažnije i jače radi na razvoju ekonomije. On je dodao da je važno nastaviti sa visokim stopama ekonomskog rasta, otvaranju novih radnih mjesta i privlačenju stranih investicija. 

Pojačano interesovanje turskih kompanija za ulaganja u Crnu Goru ocijenjeno je pozitivnim, a ambasadorka Ozan je kazala da je naša država sve popularnija u Turskoj, kako po pitanju turističkih tako i ekonomskih potencijala. Dodala je da su turske kompanije zainteresovane za ulaganja u aerodrome, poljoprivredu, zdravstvo i tekstilnu industriju. 

Sagovornici su se saglasili da Crna Gora ima konstruktivnu ulogu u regionu, te da uvijek djeluje u pravcu postizanja kompromisa kroz dijalog. Ambasadorka Ozan je posebno istakla multietnički i multikonfesionalni sklad koji Crna Gora tradicionalno gaji. 

Partnerstvo dvije države, kako je kazao premijer, biće dalje snaženo i kroz aktivnosti u NATO-u, gdje kao saveznice Crna Gora i Turska mogu doprinijeti očuvanju demokratskih tekovina. Predsjednik Marković je naglasio i da međusobne veze dvije države jača i crnogorska dijaspora u Turskoj: „To je još jedan snažan element koji nas spaja i učvršćuje naše veze“. 

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE