Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић и амбасадорка Озан: Велико интересовање турских компанија за Црну Гору

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
       
         

Црна Гора и Турска развијају снажне пријатељске и партнерске односе које додатно желе подстаћи јачањем економске сарадње, оцијењено је на састанку предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића и новоименоване амбасадорке Турске Сонгул Озан

Премијер Марковић је рекао да Црна Гора поред стратешких приоритета још снажније и јаче ради на развоју економије. Он је додао да је важно наставити са високим стопама економског раста, отварању нових радних мјеста и привлачењу страних инвестиција. 

Појачано интересовање турских компанија за улагања у Црну Гору оцијењено је позитивним, а амбасадорка Озан је казала да је наша држава све популарнија у Турској, како по питању туристичких тако и економских потенцијала. Додала је да су турске компаније заинтересоване за улагања у аеродроме, пољопривреду, здравство и текстилну индустрију. 

Саговорници су се сагласили да Црна Гора има конструктивну улогу у региону, те да увијек дјелује у правцу постизања компромиса кроз дијалог. Амбасадорка Озан је посебно истакла мултиетнички и мултиконфесионални склад који Црна Гора традиционално гаји. 

Партнерство двије државе, како је казао премијер, биће даље снажено и кроз активности у НАТО-у, гдје као савезнице Црна Гора и Турска могу допринијети очувању демократских тековина. Предсједник Марковић је нагласио и да међусобне везе двије државе јача и црногорска дијаспора у Турској: „То је још један снажан елемент који нас спаја и учвршћује наше везе“. 

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?